Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rogliču osma etapa na Vuelti, v skupnem seštevku se je prebil na sedmo mesto

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 09. 2023 / 18:56
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2023 / 19:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rogliču osma etapa na Vuelti, v skupnem seštevku se je prebil na sedmo mesto
Primož Roglič se lahko smeje po današnji etapni zmagi. FOTO: FB Primož Roglič

Rogliču osma etapa na Vuelti, v skupnem seštevku se je prebil na sedmo mesto

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič (Jumbo Visma) je dobil osmo etapo letošnje Vuelte. Na trasi od Denie do Costa Blance Interiora (165 km) je bil najboljši v sprintu manjše skupine favoritov, s čimer je napredoval na sedmo mesto v skupnem seštevku tritedenske dirke. Po dananšnji etapi je skupno vodstvo prevzel Rogličev moštveni kolega, Američan Sepp Kuss.

Roglič je v zadnjih 200 metrih osme etape ugnal Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) in tretjeuvrščenega Španca Juana Ayusa (UAE Team Emirates). Z današnjim prvim mestom je vknjižil že 11. zmago na dirki po Španiji, skupno pa 78. v karieri, spominja STA.

Mesto pred Vingegaardom v skupnem seštevku

Kisovčan, ki je z današnjo zmago napredoval na sedmo mesto, ima za Američanom Kussom dve minuti in 38 sekund zaostanka. Mesto za njim oziroma štiri sekunde za Slovencem je Danec Jonas Vingegaard (+2:42), sicer njegov moštveni kolega, ki je letos ugnal Tadeja Pogačarja na francoskem Touru. 

»Gremo iz dneva v dan«

Roglič je po zmagi za organizatorje povedal: »Lepo je, zdaj sem še nekoliko bolj sproščen. Še najbolj pa sem vesel, da sem se pobral po padcu. Zdaj uživamo in gremo iz dneva v dan. Ekipa je opravila sijajno delo ter ves čas lovila ubežnike, zato nismo imeli druge izbire, kot da poskusimo zmagati.«

V nedeljo kolesarje čaka še ena razgibana etapa od Cartagene do vrha vzpona druge kategorije na prelaz Caravaca de la Cruz (184,5 km).


Nalaganje
Nazaj na vrh