Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rogliču zmaga na dirki po Emiliji, ki jo je posvetil družini. Pogačar drugi.

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 09. 2023 / 18:27
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2023 / 18:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rogliču zmaga na dirki po Emiliji, ki jo je posvetil družini. Pogačar drugi.
Visoko dvignjene roke Primoža Rogliča. FOTO: X/Team Jumbo Visma

Rogliču zmaga na dirki po Emiliji, ki jo je posvetil družini. Pogačar drugi.

Slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta povsem zasenčila tekmece na 106. dirki po Emiliji. Dobre 204 kilometre dolgo preizkušnjo med Carpijem in San Luco je dobil Primož Roglič (Team Jumbo Visma) in tako vknjižil 80. zmago v karieri, Pogačar (Uae Emirates) pa je bil drugi. Tretji Slovenec, Jan Tratnik, je bil 84. Roglič je po dirki zmago posvetil družini.

Glavnina je že več kot 10 kilometrov pred ciljem ujela zadnje ubežnike, nato pa se je v ospredju izoblikovala skupina devetih favoriziranih kolesarjev, ki so se pomerili za končno zmago.

Zahvala družini

Roglič je tako po letih 2019 in 2021 še tretjič zmagal. Za njim sta ciljno črto prečkala Tadej Pogačar in Britanec Simon Yates. »Dirka je legendarna. Rad imam vzpon na San Luco. Zmago posvečam družini, ki me vedno podpira, v dobrih in predvsem slabih časih. Danes je sicer ni tu, ampak čutim podporo,« je po navedbah STA po dirki organizatorjem dejal Roglič.

Roglič zapušča Jumbo Vismo

Triintridesetletni Zasavec je danes po več dneh končal medijske špekulacije in potrdil, da se poslavlja od ekipe Team Jumbo Visma, ki je v tej sezoni osvojila vse tri najbolj prestižne večetapne dirke. Na FB strani nizozemske ekipe je zapisal: »Lahko potrdim, da bom ekipo zapustil po neverjetno lepem skupnem času, vendar je moj fokus še vedno polno na končnih ciljih letošnje sezone.«

Kje bo nadaljeval kariero?

Portal GCN (Global Cycling Network) je danes med drugim poročal, da se Rogliču obeta večletna pogodba, s katero bo postal eden najbolje plačanih kolesarjev na svetu. Po besedah enega izmed vodij moštev, ki jih navaja GCN, naj bi podpisal triletno pogodbo, ki mu bo prinesla šest milijonov evrov na sezono, je še poročala STA. Kam odhaja, naj bi bilo znano 7. oktobra.


Nalaganje
Nazaj na vrh