Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje in maša v spomin na pokojnega kamniškega romarja

Za vas piše:
J. P.
Objava: 20. 02. 2023 / 06:43
Oznake: Maša, Škof, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2023 / 06:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romanje in maša v spomin na pokojnega kamniškega romarja
Kamniški romarji so k Mariji Pomagaj priromali v spomin na pokojnega soromarja. FOTO: Andreja Eržen Firšt/Marija.si

Romanje in maša v spomin na pokojnega kamniškega romarja

Kamničani so lanskega novembra obeležili jubilej, 20. obletnico rednih peš romanj iz Kamnika k Mariji Pomagaj na Brezjah. Minulo soboto pa so k Mariji priromali v spomin na pokojnega soromarja.

Kot so zapisali na spletni strani Marija.si, je Kamničane ob lanskem jubileju na poti pospremil tudi rektor brezjanske bazilike p. dr. Robert Bahčič, ki je bil pred dvema desetletjema eden od pobudnikov romanj k Mariji Pomagaj. Preteklo soboto pa so Kamničani na Brezje priromali v spomin na Jožeta Slatnarja, ki je lani umrl na peš romanju k Mariji Pomagaj. Mašo je za pokojnega in za vse prisotne romarje v somaševanju p. Tadeja Ingliča daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar.

Mašo je v somaševanju p. Tadeja Ingliča daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar. FOTO: Andreja Eržen Firšt/Marija.si

Romamo, da bi doživeli Božjo bližino

V pridigi, ki ji lahko v celoti prisluhnete v spodnji priponki, je spregovoril o pomenu romanja, češ da je vsako romanje spomin na človeško potovanje: romalo je izvoljeno ljudstvo, Jezus je hodil in učil, romali so apostoli. »Romamo, da bi doživeli Božjo bližino. V romanje in molitev je vključen cel človek in je namenjeno Gospodu. Želimo si, da nas ob romanju upodobi po svojem srcu. 'Bodite torej popolni, kakor je popoln naš Nebeški Oče',« je poudaril pomožni škof Franc Šuštar.

Pridiga ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Franca Šuštarja:


Jezus pokaže, kako živeti tudi ob močnih konfliktih

In nadaljeval, da lahko iz odnosa med Sinom in Očetom živimo naše odnose: »Jezus nam pokaže, kako naj živimo, tudi ko so konflikti močni. Z Jezusovo pomočjo je vse mogoče. On, ki je bil brez greha in je šel na križ, je vse odpustil. To je modrost Svetega pisma in evangelija. Prosimo Marijo, da nam pomaga, saj je ona vstopila v Božjo miselnost in logiko, sprejela Božjo besedo in verovala, tudi ko je ni razumela. Naj nam bo zgled v vsem in naj nam pomaga, da bomo lahko do konca izpolnili Božjo voljo.«

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh