Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje po sledeh Svete družine med begom v Egipt

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 10. 2017 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Romanje po sledeh Svete družine med begom v Egipt

Papež: »Naj Bog obvaruje Egipt, Bližnji vzhod in svet pred terorizmom.«

Papež Frančišek je ob koncu sredine splošne avdience pozdravil egiptovsko delegacijo pod vodstvom tamkajšnjega ministra za turizem, ki je obiskala Rim zaradi promocije romanja po sledeh Svete družine med begom v Egipt.



Papež je že v nagovoru med avdienco obudil prijetne spomine na svoj obisk v Egiptu aprila lani. Dejal je, da je Egipt »dežela, kjer so živeli sveti Jožef, Devica Marija, Dete Jezus in številni preroki: dežela, ki je bila blagoslovljena z dragoceno krvjo mučencev, prelito skozi stoletja«.

Sveti oče je Egipt opisal kot deželo sožitja in gostoljubnosti; deželo srečevanj, zgodovine in civilizacije. Vsem Egipčanom je podelil svoj apostolski blagoslov in prosil Gospoda, naj egiptovski narod, Bližnji vzhod in ves svet obvaruje vseh vrst terorizma in zla. Na koncu je papež blagoslovil ikono, ki predstavlja beg Svete družine v Egipt.

Egiptovska delegacija pod vodstvom ministra za turizem Yahye Rasheda se je v Rimu srečala s turističnimi delavci in jim romanja po sledeh Svete družine med begom v Egipt predstavila kot pomemben romarski cilj.

V izjavi pred odhodom v Rim je minister Rashed povedal, da obisk v italijanski prestolnici sodi v okvir papeževega potovanja v Egipt, ki je obrodil številne sadove. Poleg tega pa egiptovsko ministrstvo za turizem vse bolj spodbuja verski turizem v državi.

Romarska pot bo romarje popeljala v osem različnih krajev, ki so pomembni za Sveto družino med njenim begom pred Herodom in kasneje vrnitev v Sveto deželo. Pot se začne v mestu Al-Arish na severu Sinajskega polotoka, vodi do vzhodne delte reke Nil in se zaključi v kraju Wadi Natroun, kjer stojijo štirje pomembni koptski samostani. Z oživitvijo romanja si vlada obeta osvežitev egiptovskega turizma, ki ga je močno prizadela revolucija leta 2011, obenem pa na ta način izkazuje svojo podporo krščanski manjšini v Egiptu.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR / OssRom

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh