Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Romar vere, upanja in ljubezni’

Objava: 26. 03. 2012 / 07:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Romar vere, upanja in ljubezni’

Benedikt XVI. je minuli petek popoldan prispel v Mehiko, na letališču so ga pričakali predstavniki cerkvenih in civilnih oblasti.

Papež Benedikt XVI., ki je minuli petek popoldan po krajevnem času prispel v Mehiko, je na mednarodnem letališču Guanajuato zbrane vernike nagovoril z besedami, da v njihovo deželo prihaja kot ‘romar vere, upanja in ljubezni’. Kot poroča Radio Vatikan, so svetega očeta pričakali predstavniki cerkvenih in civilnih oblasti, med katerimi je bil tudi mehiški predsednik Felipe Calderón.

Papež je izrazil hvaležnost Bogu, da se je lahko odpravil na to potovanje in prisotne spomnil, kako si je tudi njegov predhodnik, bl. Janez Pavel II., želel obiskati prav to področje v središču Mehike, kjer stoji veličastni kip Kristusa Kralja, ki izraža ‘ukoreninjenost katoliške vere med Mehičani’. Sveti oče je nato spomnil, da je eden izmed povodov za njegov obisk dvestoletnica neodvisnosti, ki so jo Mehika in številne druge latinskoameriške države obeležile v zadnjih letih. Poleg tega pa želi Benedikt XVI. tamkajšnje vernike potrditi v veri v Kristusa in spodbuditi k poživitvi vere ‘preko poslušanja Božje besede, zakramentov in doslednosti življenja’.

Svoj pozdravni nagovor je sveti oče sklenil z mislimi o gostoljubnosti mehiškega naroda. Mehiški predsednik Calderón pa je v svojem pozdravnem govoru poudaril, da je papež prispel v domovino naroda, ki je trpel in še vedno trpi zaradi gospodarske krize, nasilja, organiziranega kriminala in naravnih nesreč, toda prav upanje, solidarnost, prisotnost vrednot, kot so družina, svoboda, demokracija in mir, združenih z veseljem mehiškega naroda, omogočajo nadaljevanje hoje po poti resničnega človeškega razvoja.

Sveti oče se je z letališča s papamobilom sredi množice ljudi, ki so ga pozdravljali, in med katerimi je bilo tudi veliko število mladih, odpravil proti kolegiju Miraflores v Leónu, kjer je te dni prenočeval.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh