Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romarji pred praznikom pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 08. 2022 / 20:34
Oznake: Maša, Praznik, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2022 / 20:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romarji pred praznikom pri Mariji Pomagaj na Brezjah
K Mariji Pomagaj na Brezje so že od ranega jutra prihajali romarji. FOTO: Marija.si

Romarji pred praznikom pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Kot je že običaj, so v soboto pred praznikom Marijinega vnebovzetja že od ranega jutra k Mariji Pomagaj na Brezje prihajali romarji.

V okviru priprav na osrednji Marijin praznik se mnoge slovenske župnije podajo na farna romanja. Kot so zapisali na spletni strani Marija.si, so se ob 22.45 na tradicionalno nočno peš romanje skupaj z novim župnikom Davidom Jensterletom podali župljani Župnije Smlednik, ki so v baziliki Marije Pomagaj ob 6. uri zjutraj obhajali mašo v zahvalo za vse prejete milosti in prošnjo, da bodo skozi življenje hodili kot resnični Gospodovi učenci.

Jutranjo mašo je daroval rektor bazilike p. dr. Robert Bahčič. FOTO: Marija.si

Po romarjih iz Smlednika še več kot 200 šenčurskih

Sredi noči, ob 1. uri, so se proti Brezjam podali tudi romarji iz Župnije Šenčur, prvi so k Mariji Pomagaj prispeli že okoli šestih zjutraj, ostali so se jim pridružili pri maši ob 7. uri, ki jo je daroval rektor bazilike p. dr. Robert Bahčič, ob njem pa so somaševali še Pavle Juhant, šenčurski župnik Urban Kokalj in kaplan Martin Leban. Več kot 200 šenčurskih romarjev je lepo napolnilo prostor bazilike.

»Spreobrnite se torej, da boste živeli«

V nagovoru je p. Bahčič izpostavil, da bo vsakdo med nami moral dajati odgovor za svoje življenje, in se naslonil na svetopisemske besede »Spreobrnite se torej, da boste živeli,« s katerimi nas Jezus uči odgovornosti. »To čutimo v sebi in zato prihajamo k maši. V tem nam je v pomoč in priprošnjica Božja mati Marija. Jezus nas v evangeliju vabi, naj bomo kot otročiči in naj prihajamo k njemu. Tudi On je zaupal svojim staršem, da so ga vzgajali. Naj Gospod blagoslovi vas in vaše družine, prejmite milost, da boste lahko hodili po poti evangelija,« je zaključil p. Bahčič.

Nalaganje
Nazaj na vrh