Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rožni venec in smrtna kazen

Objava: 26. 04. 2010 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rožni venec in smrtna kazen

Britanski človekoljubni organizaciji želita zambijske zapornike naučiti molitve rožnega venca

Zambijski zaporniki, tudi tisti, ki čakajo na izvršitev smrtne kazni, se bodo lahko naučili molitve rožnega venca. Pobudo za pomoč jetnikom sta dali dve britanski človekoljubni organizaciji. 'Pomoč Cerkvi v stiski' in rožnovenska človekoljubna organizacija 'Trnjeva krona' bosta tako v zambijska zapora Kamfinsa in Kabwe poslali 1600 rožnih vencev in knjižic z ustreznimi molitvami.

Lisa de Quay, izvršna direktorica organizacije ‘Trnjeva krona’, je pojasnila, da je do pobude prišlo po srečanju zapornikov z duhovnikom, ki jim je razdelil podobice, na katerih je bila razložena molitev rožnega venca. Zaporniki, ki so običajno glavni vir zaslužka za svoje družine, so zaskrbljeni zaradi revščine in težkih razmer, v kakršnih so se znašli njihovi najbližji. Ti večinoma žive predaleč od zaporov, da bi lahko svoje sorodnike na prestajanju zaporne kazni redno obiskovali.

De Quayeva še pojasnjuje, da čeprav z zaporniki ravnajo lepo, ti navadno v ječi preživijo dolga leta zgolj z oblačili, ki so jih imeli na sebi, ko so jih aretirali, ne premorejo potrebščin za osnovno higieno, nimajo posteljnine in odej, s katerimi bi se greli v hladnejših mesecih, pogosto pa jih družba zavrača zaradi storjenih zločinov ali bolezni.

Pisma, ki so jih jetniki napisali po prejetju podobic z molitvijo rožnega venca, odsevajo neznansko veselje ob dejstvu, da imajo naposled stik z zunanjim svetom, da jih nekdo brezpogojno sprejema in da so končno našli svojega Boga. Zato so predstavniki britanskih človekoljubnih organizacij z veseljem pripravljeni sodelovati ‘v tej čudoviti pobudi, ki bo spremenila življenja zambijskih jetnikov in jih približala Bogu’.

Organizacija ‘Trnjeva krona’ tudi sicer oglašuje 'rožni venec za mir’ in v Afriko pošilja različne nabožne predmete. ‘Pomoč Cerkvi v stiski’ pa podpira duhovnike in številne dušnopastirske projekte.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh