Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rusija in Kitajska na seznamu hudih kršiteljev verske svobode

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 18. 11. 2021 / 11:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 11:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rusija in Kitajska na seznamu hudih kršiteljev verske svobode
Proti državam s »črnega seznama« lahko ameriški kongres sprejema potrebne sankcije FOTO: Vatican Media

Rusija in Kitajska na seznamu hudih kršiteljev verske svobode

Ameriški državni sekretar Antony Blinken, ki je trenutno na turneji po Afriki, je v začetku tedna na seznam hudih kršiteljev verske svobode uvrstil deset držav, med njimi tudi Rusijo in Kitajsko, in proti tem državam lahko ameriški kongres sprejema potrebne sankcije.

Blinken je po navedbah STA sporočil, da so države, ki so uvrščene na seznam, sistematično hudo kršile versko svobodo ali pa so to dopuščale brez kaznovanja odgovornih.

Poleg Rusije in Kitajske so na ameriškem seznamu še Mjanmar, Eritreja, Iran, Severna Koreja, Pakistan, Savdska Arabija, Tadžikistan in Turkmenistan. Nigerija je bila pred Blinknovim obiskom s tega seznama umaknjena.

ZDA ne bodo popuščale pri svoji zavezanosti k zagovarjanju verske svobode v vseh državah po svetu.

Ameriški državni sekretar je sporočil, da ZDA ne bodo popuščale pri svoji zavezanosti k zagovarjanju verske svobode v vseh državah po svetu: »Preveč je držav, kjer vlade nadlegujejo, zapirajo, grozijo ali pobijajo posameznike samo zato, ker želijo živeti v skladu s svojimi verskimi prepričanji.«

Uvrstitev držav na »črni seznam« v ZDA opravijo na podlagi letnega poročila State Departmenta o položaju verske svobode v svetu.

Nalaganje
Nazaj na vrh