Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruska pravoslavna Cerkev želi okrepiti misijonsko dejavnost

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 07. 2013 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ruska pravoslavna Cerkev želi okrepiti misijonsko dejavnost

Ruska pravoslavna Cerkev želi okrepiti misijonsko dejavnost

Dokument z naslovom 'Času primerni zunanji misijon ruske pravoslavne Cerkev' naj bi opozoril na stalno poslanstvo Cerkve, torej oznanjevanje Kristusa tistim, ki o njem doslej še niso slišali.

Ruska pravoslavna Cerkev prisega na misijon: na delovnem srečanju je sveti sinod Cerkve sklenil, da bo svoje delo v deželah s pretežno nekrščanskim prebivalstvom osredotočil na širjenje pravoslavne vere, kot je poročala tiskovna agencija Interfax. Dokument z naslovom 'Času primerni zunanji misijon ruske pravoslavne Cerkev', ki so ga člani sinoda sprejeli na zasedanju, naj bi opozoril na stalno poslanstvo Cerkve, torej oznanjevanje Kristusa tistim, ki o njem doslej še niso slišali.

Misijonizacijo naj bi izvajali v deželah, ki jih doseže jurisdikcija ruske pravoslavne Cerkve. V ta namen bodo v ciljnih jezikih pripravili ustrezno cerkveno literaturo, pa tudi slušna in video sporočila. Bogoslužja naj bi darovali v jeziku pokristjanjenega naroda, izogibali pa naj bi se ciljnemu spreobračanju pripadnikov drugih ver.

Misijonarji naj bi si prizadevali za ‘prepričevanje v resnico pravoslavne vere‘, prestopi v pravoslavno Cerkev pa bodo morali biti povsem prostovoljni. Kjer so ruski pravoslavni verniki v manjšini, naj bi v družbi delovali z usmiljenjem in dobrodelnostjo, je še zapisano v dokumentu.

Vir: Radio Vatikan

Foto: arhiv Družine


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh