Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruski kristjani darujejo za Sirijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 07. 2013 / 07:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ruski kristjani darujejo za Sirijo

Po pozivu patriarha Kirila I. so tamkajšnji verniki zbrali 160.000 evrov za svoje sirske brate v veri, ki trpijo zaradi državljanske vojne.

Ruska pravoslavna Cerkev je izkazala solidarnost s svojimi brati v veri v Siriji, kjer divja kruta državljanska vojna. Več kot 160.000 evrov so doslej zbrali ruski pravoslavni verniki v darovalni akciji, ki so jo pripravili na pobudo moskovskega patriarha Kirila I., je poročala nemška tiskovna agencija KNA. Pravoslavni verniki so denar darovali v posebnih nabirkah med bogoslužji, z darovanimi sredstvi pa naj bi priskočili na pomoč trpečemu sirskemu ljudstvu.

Poleg tega pa so minuli teden ustanovili človekoljubno organizacijo 'Krščanska zaščita', ki naj bi pomagala sirskim beguncem. Kiril I. je konec letošnjega junija poudaril, da velik del Sircev pripada pravoslavni Cerkvi. Življenje je v tamkajšnji državljanski vojni izgubilo že več deset tisoč ljudi. »Vojne ne moremo ustaviti, lahko pa vneto molimo, da bi se čim prej zaključila in pomagamo lahko vsem trpečim«, je ruske vernike nagovoril pravoslavni cerkveni voditelj.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine / Reuters


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh