Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rusko »bombardiranje« Slovenije

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 26. 04. 2024 / 09:58
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2024 / 13:10
Rusko »bombardiranje« Slovenije
Bogomir Štefanič. FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Rusko »bombardiranje« Slovenije

Da je tudi Slovenija – npr. spletne strani državnih ustanov – že nekaj časa tarča ruskih kibernetskih napadov, ni nobena skrivnost.

O tem je za nacionalno televizijo 15. aprila brez dlake na jeziku govoril tudi državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk: vrsto napadov, ki naj bi jih izvajala ruska hekerska skupina, zelo verjetno povezana s Kremljem, je sekretar ocenil kar za »kibernetsko bombardiranje Slovenije«.

Res je, zadeva ni nedolžna: v skrajno zaostrenih mednarodnih razmerah, ki so »eskalirale« zlasti z agresijo na Ukrajino, ruska kibernetsko-vohunsko-propagandna mašinerija deluje na najvišjih obratih in skuša izrabiti tudi najmanjše pore, da prodre v javni prostor zlasti tistih držav, ki so povezane v Natu, in v njih bodisi hromiti delovanje državnih ustanov ali pa (nekritični) javnosti vsiljevati svoja stališča. Pa saj po dokaze za to ni treba iti daleč. Ne nazadnje jih lahko najdemo kar na nacionalni televiziji sami.

Po eni strani bizaren, po drugi strani pa skrajno perfiden primer tega je bila nedavna (7. april...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh