Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S. Fani Pečar ostaja predsednica OFS Slovenije

Za vas piše:
Mirko Potočnik
Objava: 31. 05. 2022 / 09:37
Oznake: Duhovnost, Dogodek, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2022 / 10:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
S. Fani Pečar ostaja predsednica OFS Slovenije
S. Fani Pečar, predsednica Narodnega sveta OFS. FOTO: Tatjana Splichal

S. Fani Pečar ostaja predsednica OFS Slovenije

Bratje in sestre Frančiškovega svetnega reda iz vse Slovenije so med 20. in 22. majem v domu duhovnosti sv. Benedikt v Kančevcih obhajali redni volilni kapitelj, na katerem so izbirali novo vodstvo.

Volitve novega vodstva bi sicer morale biti že v lanskem letu, a je bil kapitelj zaradi epidemije prestavljen. Morda je tudi to, da je bil datum kapitlja dolgo negotov, vzrok za nekoliko manjšo udeležbo. 

Udeleženci volilnega kapitlja v Kančevcih. FOTO: Mirko Potočnik

Pohvale za delo v težkem obdobju

Kapitlju, ki se ga je udeležilo skoraj petdeset sester in bratov, je predsedoval generalni minister reda br. Tibor Kauser OFS, iz Madžarske, zastopnik generalnih duhovnih asistentov pa je bil br. Tomas Ginga Panzo Suva, OFM Cap. iz Angole.

Kapitularji so na prvi seji poslušali poročila predsednice s. Fani Pečar, predsedujočega kolegiju duhovnih asistentov p. Danila Holca, OFM Conv. ter poročila blagajnika in bratske animatorke. Udeleženci so v razpravi pohvalili delo narodnega sveta, ki je v zgodovinsko težkih letih in novih okoliščinah uspešno vodil in povezoval vsa bratstva v Sloveniji.

V vodstvu brez sprememb, nekaj novih članov narodnega sveta

Po razrešitvi prejšnjega narodnega sveta so kapitularji izvolili novo vodstvo OFS Slovenije. Službo predsednice so ponovno zaupali s. Fani Pečar , podpredsednik bo še naprej br. Jože Kozel, blagajnik ostaja br. Slavko Žižek, mednarodni svetnik pa prav tako ostaja br. Tomaž Potokar. Novi člani narodnega sveta so postali tajnica s. Emina Mulalić, odgovorna za vzgojo bo s. Andreja Štunf, bratski animator za Frančiškove otroke in mladino br. Rok Liebhart in namestnik mednarodnega svetnika br. Primož Hodak .

Člani narodnega sveta ostajajo narodni duhovni asistenti p. Robert Bahčič, OFM, ki je s tem kapitljem prevzel vodenje kolegija DA ter br. Jožko Smukavec, OFM Cap. In p. Danilo Holc, OFM Conv. Po službi so članice narodnega sveta tudi predsednice pokrajinskih bratstev ljubljanske in mariborske nadškofije ter koprske škofije sestre Mateja Trajbarič, Doroteja Emeršič in Barbara Furlan Markež.


Pred zahtevnim, a prijetnim obdobjem

Novo vodstvo čaka v naslednjem mandatu zahtevno, a prijetno delo, saj vstopamo v leta velikih jubilejev:

  • 800-letnic najpomembnejših dogodkov v življenju sv. Frančiška Asiškega v Grecciu, ko je za Božič postavil prve »žive« jaslice in ko je na gori La Verna prejel Kristusove rane, 
  • obletnice prvega potrjenega Vodila manjših bratov, 
  • vrhunec leta 2026, ko se bomo spominjali smrti tega velikega svetnika, ki mu je Kristus naročil naj popravi Njegovo Cerkev. To pa je naročilo, ki vodi tudi brate in sestre v Frančiškovem svetnem redu.

Volilni kapitelj OFS v Kančevcih. FOTO: Mirko Potočnik

Kapitelj so zaključili s sveto mašo pri kateri je kapitularje nagovoril provincial slovenskih kapucinov br. Primož Kovač. K uspehu kapitlja so prispevali tudi odlični pogoji za delo in bivanje v domu duhovnosti in prijazni gostitelji bratje kapucini.

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh