Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S fatimsko Materjo Božjo v boj proti krizi

Objava: 14. 05. 2009 / 09:49
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

S fatimsko Materjo Božjo v boj proti krizi

Predsednik mednarodne Karitas o naukih fatimske Device

Kardinal Óscar Rodríguez Maradiaga, ki vodi mednarodno dobrodelno organizacijo Caritas Internationalis, je prepričan, da lahko s pomočjo device Marije ohranjamo pozitiven odnos do življenja, ki nam pomaga v boju proti gospodarski krizi in pomanjkanju vrednot v današnjem svetu.

Ob včerajšnjem prazniku fatimske Matere Božje je kardinal Maradiaga spregovoril o neminljivi vrednosti njenega sporočila, ko se je pred 92 leti prvič prikazala trem pastirčkom v portugalskem mestu Fatima.

Med slovesno sveto mašo, ki jo je daroval skupaj z 20 škofi in 360 duhovniki, je kardinal povedal, da se je svet znašel v obdobju težke, ne le gospodarske, pač pa tudi verske, etične in človeške krize. Videti je, kot da bi izgubili svojo moralno usmerjenost, denarna kriza, sredi katere živimo, pa je le eden izmed znakov, ki kažejo na to.

Po kardinalovih besedah se je ‘nevidna roka, ki naj bi vodila trg, spremenila v nepošteno, pohlepno roko’. Ljudje skorajda več ne poznajo meje med dobrim in zlim, je dodal. Vendar, poudarja kardinal, z Marijino pomočjo ohranjamo darove pozornosti, služenja, darovanja in dobrodelnosti.

Z Marijinim zgledom in pomočjo lahko krščanske skupnosti nadaljujejo svoje poslanstvo, da ljudi vodijo k srečanju z Jezusom, s tem pa se vedno znova obračamo k Njej kot k Zvezdi nove evangelizacije, tako kardinal Maradiaga.

Okoli 200.000 vernikov se je že v ponedeljek zvečer zbralo ob fatimskem svetišču v procesiji z lučkami in pri sveti maši, ki jo je daroval kardinal, sledila je vigilija, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur včerajšnjega dne.

V pridigi je kardinal poudaril, da je ‘ljubezen najboljše zdravilo zoper sebičnost in samozadostnost’, na tiskovni konferenci pa je povedal, da je v teh časih najpomembnejša vrednota solidarnost do sočloveka. Šele ko ‘izstopimo iz sebe’ in uzremo drugega, se lahko domislimo rešitev, ki nas bodo popeljale iz krize. Le z dialogom se bomo izognili temu, da bi globalizacijo zreducirali zgolj na gospodarski vidik; globalizacija, ki izključuje, je zlo družbe, je svoje misli zaključil honduraški kardinal.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh