Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»S papežem Frančiškom je lahko sodelovati«

Objava: 09. 12. 2013 / 09:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

»S papežem Frančiškom je lahko sodelovati«

Novi vatikanski državni tajnik, nadškof Pietro Parolin, je zadovoljen z dosedanjimi izkušnjami na novem delovnem mestu.

Novi vatikanski državni tajnik, nadškof Pietro Parolin, pravi, da je zelo lahko sodelovati s papežem Frančiškom. Kot je dejal, sta med seboj izjemno usklajena, kar daje upati tudi na dobro prihodnost, poročajo pri Radiu Ognjišče. Ob robu predstavitve neke knjige je nadškof Parolin spregovoril tudi o reformi rimske kurije.


O reformi, ki jo pripravljajo v rimski kuriji in bo zadevala tudi državno tajništvo, je nadškof Parolin dejal: »Zares upam na reformo Duha. Zanesljivo je treba preoblikovati strukture, da bodo bolj odražale evangelij in bodo učinkovitejše v konkretnem izvajanju službe. Toda najpomembneje je, da se mi vsi, kakor zahteva papež, postavimo v to razsežnost osebne prenove, da bi uporabljali krščansko besedo nenehnega spreobračanja.«

Upanje, ki ga nadškof Parolin povezuje s pontifikatom papeža Frančiška, je, da bo vesela vest o Kristusu Odrešeniku zares dosegla vse ljudi. »Ta misijonska razsežnost je temeljna v besedah in slogu papeža Frančiška, in ta razsežnost prihaja iz Latinske Amerike. Konferenca v Aparecidi je dala poudarek prav tej misijonski razsežnosti Cerkve, nujnosti, da gre na obrobja, da vse doseže, da vsem prinese veselje evangelija. To je tudi prevladujoč ton v spodbudi Evangelii gaudium, Evangeljsko veselje. Evangelij je veselje in povabljeni smo k temu, da svetu pripravimo veselje, ko mu prinesemo veselo vest«, je po navedbah Radia Ognjišče še dejal nadškof Parolin.

Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh