Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Salezijanci na YouTube

Objava: 04. 03. 2009 / 10:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Salezijanci na YouTube

ANSchannel se imenuje nova spletna stran, ki so jo na YouTube odprli bratje salezijanci, za namenom, da bodo odslej lahko svetu posredovali tudi video posnetke iz življenja svojega reda, poroča katoliška agencija Zenit.

Po podatkih Salezijanske informativne agencije je nova spletna stran v dneh po odprtju naletela na izjemno pozitiven odziv. Na novem kanalu se zbirajo amaterski video posnetki o salezijanskem redu in njihovih mladinskih skupinah.

Stran se je odprla s posnetkom 'Siamo Salesiani' (Mi smo salezijanci), himno udeležencev 27. Salezijanskega družinskega dneva duhovnosti. Eden izmed zadnjih posnetkov na spletu pa je predstavitev glasbene drame z naslovom 'Bosco, v imenu Očeta', produkcije skupine mladih iz Salezijanske hiše v argentinskem mestu Salta.

Na spletu si lahko ogledamo tudi izvirno različico pesmi 'Mi smo salezijanci', ki je del odrske postavitve mjuzikla z naslovom 'Andiamo ragazzi' (Pojdimo, fantje). Glasbena drama je sad sodelovanja laikov in duhovnikov iz Salezijanske družine v italijanskem Piedmontu ter v dolini Aoste.

Prisluhnemo pa lahko tudi pogovoru z italijanskim novinarjem Magdijem Cristianom Allamom, po rodu Egipčanom, ki pripoveduje o svojem spreobrnjenju v krščanstvo in o svoji izkušnji vere.

Kot je povedal direktor ANS-a, oče Donato Lacedonio, je nova spletna stran namenjena vsem tistim, ki želijo posredovati video posnetke ali kakršno koli drugo vest o salezijanski mladini. Ustvarjalci strani se zavedajo, da se v salezijanskem svetu dogaja ogromno stvari in da med salezijanci nenehno veje duh ustvarjalnosti. Za objavo prispevkov so še posebej naprošeni prireditelji dogodkov in proslav, povezanih s 150-letnico ustanovitve salezijanske kongregacije.

Spletni naslov ANSchannel: http://www.youtube.com/ANSchannel

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh