Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SBC izstopil iz gospodarske koordinacije

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 30. 10. 2023 / 15:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2023 / 16:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
SBC izstopil iz gospodarske koordinacije
Joc Pečečnik je zaradi neučinkovitosti delovanje koordinacije označil za brezpredmetno. FOTO: SBC

SBC izstopil iz gospodarske koordinacije

Klub slovenskih podjetnikov (Slovenian Business Club – SBC) je izstopil iz gospodarske koordinacije, posvetovalnega telesa, ki deluje pod okriljem ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

O izstopu je predsednik SBC Joc Pečečnik minulo sredo obvestil ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana, pri tem pa je gospodarski koordinaciji zaželel čim več uspeha pri prihodnjem delovanju in oblikovanju rešitev, ki bodo pripomogle k izboljšanju pogojev za delovanje slovenskih podjetij.

12 srečanj ni vodilo do cilja

»Z obžalovanjem ugotavljamo, da kljub dobronamernosti ministra in sodelujočih gospodarskih organizacij dosedanjih 12 srečanj ni vodilo do cilja, zastavljenega ob ustanovitvi koordinacije: pravočasne priprave učinkovitih in z gospodarstvom usklajenih ukrepov v času, kot se Slovenija in širše okolje soočata z zahtevnimi izzivi,« je zapisal Pečečnik.

Brez konkretnih rešitev

Poudaril je še, da se delovanje koordinacije od ustanovitve do danes ni izkazalo s konkretnimi rešitvami, ki bi pripomogle k izboljšanju položaja podjetnikov, zato po presoji SBC zaradi neučinkovitosti postaja brezpredmetno. Pečečnik se je ministru še zahvalil za izkazano zaupanje do SBC kot združenja, ki povezuje najuspešnejša podjetja v slovenski lasti.

Nalaganje
Nazaj na vrh