Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Scalfari je papežu polagal besede v usta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 11. 2013 / 10:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Scalfari je papežu polagal besede v usta

Časnikar italijanske »La Repubblice« je sam skoval oznako za papežev opis Vatikanske države kot »gobavosti papeštva«.

Italijanski časnikar Eugenio Scalfari je papežu Frančišku v pogovoru za časnik »La Repubblica«, objavljenem v začetku letošnjega oktobra, po lastnih navedbah nekatere pozornost vzbujajoče izjave sam položil v usta. Oznaka Vatikanske države kot »gobavosti papeštva« ali pa izjava o moralni vesti ateistov ni prišla iz papeževih ust, je vatikanski spletni portal »The Vatican Insider« ob koncu tedna navedel Scalfarijeve besede. Te je dodal sam, kot je pojasnil, »da bi bralci bolje razumeli, kakšne vrste človek je papež Frančišek«.

Ustanovitelj levoliberalnega časnika »La Repubblica« in samooklicani ateist pa je poudaril, da je Frančiškovega tajnika Alfreda Xuareba dvakrat prosil za avtorizacijo pogovora. Papež naj bi mu dal svoje dovoljenje in naj ne bi čutil potrebe po temeljitem branju pred objavo.

Vatikan je medtem omenjeni pogovor, ki ga je objavil tudi na svojih spletnih straneh, že umaknil. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je opozoril, da v pogovoru ne gre za papeževe dobesedne in avtorizirane izjave, ampak zgolj za časnikarski prispevek o papežu na podlagi srečanja z njim. Besedilo pogovora ne podaja cerkvenega nauka in ni »nikakršna okrožnica«, je še zatrdil p. Lombardi.






Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh