Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Schulz: Papež naj bi kmalu nagovoril evropski parlament

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 10. 2013 / 06:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Schulz: Papež naj bi kmalu nagovoril evropski parlament

Schulz: Papež naj bi kmalu nagovoril evropski parlament

Predsednik parlamenta priznava, da so med evropskimi poslanci tudi posamezniki s pomisleki glede govorov verskih voditeljev v evropskem parlamentu.

Predsednik evropskega parlamenta Martin Schulz bo v petek med zasebno avdienco pri papežu Frančišku v Rimu svetega očeta povabil, naj spregovori v evropskem parlamentu v Strasbourgu. Schulz je svojo namero potrdil v pogovoru za časnik »Die Tagespost« v Würzburgu. Kot je pojasnil politik iz vrst socialnih demokratov , si želi, da bi »papež lahko v parlamentu spregovoril še v tem zakonodajnem obdobju«. Maja 2014 bodo volitve novih predstavnikov evropskega parlamenta.

Schulz je dejal, da se papež po njegovem mnenju pri svojem delu osredotoča na teme, ki se tičejo tudi evropskega parlamenta. »Semkaj sodijo predvsem boj proti brezposelnosti, problematika beguncev, nemoralno delovanje finančnega sektorja, zaščita manjšin, mirovna politika in medverski dialog.« O tem se želi Schulz v petek pogovoriti tudi s papežem Frančiškom.

Schulz priznava, da so med evropskimi poslanci tudi posamezniki, ki imajo precejšnje pomisleke glede govorov verskih voditeljev v evropskem parlamentu. Vsekakor pa je papež tudi državni voditelj. Poleg tega, je pojasnil Schulz, se mu zdi, »da na papežev govor najnestrpneje in z radovednostjo čakajo najbolj kritično nastrojeni kolegi«.

Že leta 2007 je tedanji predsednik evropskega parlamenta Hans-Gert Pöttering iz vrst krščanskih demokratov takratnega papeža Benedikta XVI. povabil na obisk v Strasbourg, vendar do tega nikoli ni prišlo. Zadnji papež, ki je doslej nagovoril evropski parlament, je bil leta 1988 Janez Pavel II. (1978-2005).





Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Nalaganje
Nazaj na vrh