Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Schwarzeneggerjeva kravata za otroški vrtec

Objava: 15. 09. 2009 / 09:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Schwarzeneggerjeva kravata za otroški vrtec

V graški župniji so zbrali 18.000 kravat kot denarno pomoč pri gradnji novega vrtca

Več kot 18.000 kravat, med njimi tudi kravato ameriškega guvernerja Arnolda Schwarzeneggerja, je graška župnija svetega Krištofa zbrala kot denarno pomoč pri izgradnji novega župnijskega vrtca. S prodajo pisanih modnih dodatkov na župnijskem sejmu, ki so ga priredili minuli konec tedna, ter z dražbo ‘slavnih kravat’, bodo finančno podprli zahteven gradbeni projekt.

Sprva se je zamisel o prodaji kravat mnogim zdela povsem zgrešena, je zapisala pastoralna pomočnica graške župnije na župnijski spletni strani. Ko pa so na naslov župnišča začeli prihajati kravat polni paketi s cele Štajerske, se je dvom prelevil v navdušeno sodelovanje. Cilj župnije je bil zbrati okoli tri tisoč kravat, na koncu pa so jih našteli več kot 18.000. Številne so darovale znane osebnosti, vseh darovalcev pa je bilo okoli pet tisoč.

Za prodajo so vse kravate razobesili na vrvi, ki so skupaj merile več kot kilometer. Šestdeset prostovoljcev je kravate na vrvi obešalo skupno dlje kot 120 ur.

Najbolj zaželjena kravata na dražbi je bila tista, ki jo je daroval in lastnoročno podpisal ameriški guverner in nekdanji filmski igralec Arnold Schwarzenegger, po rodu Avstrijec, sledila je kravata rimskega kardinala Francesca Marchisana ter kravata nogometne zvezde Maria Haasa. Neprodane kravate je župnija dala na razpolago župnijski Karitas za pomoč pri izvedbi socialnega projekta.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh