Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SDM: prvi romarji iz Slovenije že na poti, papež znova nagovoril mlade

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 07. 2023 / 14:40
Oznake: Cerkev, Mladi, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2023 / 11:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
SDM: prvi romarji iz Slovenije že na poti, papež znova nagovoril mlade
Iz Slovenije sta v ponedeljek dopoldne že odpotovala dva avtobusa mladih romarjev. FOTO: Klara Štefanič

SDM: prvi romarji iz Slovenije že na poti, papež znova nagovoril mlade

Po sveti maši v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano so se v ponedeljek dopoldne v organizaciji Katoliške mladine na pot odpravili prvi romarji, ki se bodo v začetku avgusta v Lizboni udeležili svetovnega dne mladih s papežem Frančiškom.

Na poti proti portugalski prestolnici se bodo najprej ustavili v Barceloni, nato pa bodo dneve preživljali po portugalskih škofijah, kjer se bodo že pred uradnim začetkom srečanja družili z mladimi katoličani z vsega sveta.

Novo sporočilo papeža Frančiška

Mlade romarje, udeležence SDM, je v kratkem video sporočilu znova nagovoril papež Frančišek, ki vse skupaj spodbuja, naj skupaj stopajo po poti življenja, polni veselja ob srečanju s Kristusom. Video sporočilo je po navedbah spletnega portala Vatican News objavil italijanski katoliški časnik Avvenire.

Življenje je potovanje. Mladi ste poklicani na pot. (papež Frančišek)

Papež skupini mladih Italijanov, ki se odpravljajo na pot proti portugalski prestolnici, na posnetku pošilja blagoslov in spodbudo: »Življenje je potovanje. Mladi ste poklicani na pot.«

Papež Frančišek se rad pogovarja z mladimi. FOTO: Vatican Media

Oči, uprte v cilj

Papež Frančišek mlade romarje z vsega sveta poziva, naj imajo pogled uprt v cilj, ko skupaj z drugimi veselo stopajo po poti: »Pogumno si prizadevajte za prihodnost in vedno glejte proti cilju. To počnite z mistiko potovanja, vedno hodite z drugimi in po poti nikoli ne stopajte sami.«

Slovenski udeleženci bodo v sklopu romanja obiskali tudi Marijini svetišči v Fatimi in Lurdu.

Potovanje vere

Na letošnji svetovni dan mladih v Lizboni se je prijavilo okoli 600.000 romarjev, mnogi so se že odpravili na pot proti portugalski prestolnici. Nekatere skupine se bodo na svojem romanju ustavile tudi v Sveti deželi, na španskem Caminu in drugih evropskih krajih. Slovenski udeleženci bodo v sklopu romanja obiskali tudi Marijini svetišči v Fatimi in Lurdu.

Tudi slovenski romarji se bodo udeležili druženja v škofijah. FOTO: Facebook/Svetovni dan mladih

Papeževo sporočilo

V nadaljevanju objavljamo neuraden prevod papeževega video sporočila:

Dragi mladi, ki odhajate v Lizbono na svetovni dan mladih, želim vam srečno pot. Upam, da boste na srečanje prispeli polni veselja. Izberite to pot in se odpravite na potovanje. Življenje je potovanje. Mladi ste poklicani na pot. Pogumno si prizadevajte za prihodnost in vedno glejte proti cilju. To počnite z mistiko potovanja, vedno hodite z drugimi in po poti nikoli ne stopajte sami. Naj vas Bog blagoslavlja. In hvala vam za vsa vaša prizadevanja in trdo delo. Želim vam lep dan!

Nalaganje
Nazaj na vrh