Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Se vidimo v Filadelfiji!«

Objava: 23. 09. 2015 / 07:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Se vidimo v Filadelfiji!«

»Se vidimo v Filadelfiji!«

Pričelo se je 8. svetovno srečanje družin, papež je udeležencem namenil kratko video sporočilo.

V Filadelfiji se je včeraj pričelo 8. svetovno srečanje družin. Zaključilo se bo v nedeljo s slovesnim sklepnim bogoslužjem, ki ga bo daroval papež Frančišek, ob tem pa bo napovedal tudi datum in kraj naslednjega tovrstnega dogodka.



Papež Frančišek je že v nedeljo poslal video sporočilo prebivalcem Filadelfije, kamor bo prispel v soboto. V njem vabi vse ljudi, da se udeležijo dogodkov z njim. »Veselim se, da bom pozdravil romarje in prebivalce Filadelfije, ko bom prišel na svetovno srečanje družin. Tam bom, ker boste tam vi. Se vidimo v Filadelfiji!«

Družine so se v mednarodnem okviru doslej srečevale na tri leta. Prvo srečanje je bilo leta 1994 v Rimu, drugo leta 1997 v Riu de Janeiru. Med jubilejnim letom 2000 so se družine znova zbrale v Rimu. Sklepne slovesnosti teh prvih treh srečanj je vodil Janez Pavel II., ki pa se naslednjega dogodka v Manili leta 2003 ni mogel osebno udeležiti, a je udeležence vseeno pozdravil preko satelita. Peto svetovno srečanje družin je bilo prvo v času pontifikata papeža Benedikta XVI. Gostila ga je Valencia, nemški papež pa se ga je tudi osebno udeležil; leta 2009 je zbrane v mehiški prestolnici nagovoril le preko satelita, pred tremi leti pa je družinam spregovoril v Milanu.

Dogodkov v sklopu 8. svetovnega srečanja družin v Filadelfiji se bo v teh dneh udeležilo od 10.000 do 15.000 ljudi z vsega sveta, med drugim tudi zakonca Siter iz Slovenije. Na sklepni vigiliji in maši s papežem prireditelji pričakujejo najmanj milijon vernikov.

V času srečanja je v filadelfijski stolnici razstavljena oljna slika, ki simbolično predstavlja dogodek, na njej pa je upodobljena sveta družina: Jezus, Marija in Jožef ter tudi Marijini starši, sveta Ana in Joahim. Podoba, delo filadelfijskega umetnika Neilsona Carlina, nas opominja, da krščanska družina skozi vso zgodovino obsega tako mlade kot stare: poleg staršev in otrok vključuje tudi stare starše in druge sorodnike.


Vir: Radio Ognjišče / RV
Foto: RV / CTV

Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh