Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sedmi februar bo pouka prost dan

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 02. 2022 / 15:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2022 / 15:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sedmi februar bo pouka prost dan
FOTO: Pexels

Sedmi februar bo pouka prost dan

Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, je s podrobnejšimi navodili o šolskem koledarju določila 7. februar kot pouka prost dan.

Ministrica je to storila na podlagi predloga srednješolskega področja, da bi s tem zmanjšali stroške dijakov, ki bi pred slovenskim kulturnim praznikom samo za en dan prihajali v dijaški dom in s tem povzročili dodatne stroške.

Prostega dne ne bo treba nadomeščati 

Kot so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se je ministrica za to odločila zaradi poenotenja šolskega koledarja srednješolcev in osnovnošolcev ter zaradi tega, ker je dni pouka v tem šolskem letu več, kot je treba za realizacijo učnih načrtov. Tega prostega dne šolam ne bo treba nadomeščati.

S tem se zmanjšajo stroški dijakov, ki bi pred slovenskim kulturnim praznikom samo za en dan prihajali v dijaški dom. 

Šole so bile o tej spremembi obveščene z okrožnico še pred začetkom šolskega leta 2021/2022, v kateri je bilo zapisano, da ministrstvo načrtuje spremembo podrobnejših navodil o šolskem koledarju za tekoče šolsko leto. 

Kdo določa razporeditev pouka in proste dneve? 

Razporeditev pouka, pouka proste dneve in trajanje ter razporeditev šolskih počitnic v šolskem letu s šolskim koledarjem določi minister, pristojen za šolstvo, v skladu z zakonom. 

Pravilnik opredeljuje pouka proste dneve, in sicer z zakonom določene državne praznike in druge dela proste dneve, šolske počitnice, sobote in nedelje.

Podrobnejša navodila za šolski koledar v posameznem šolskem letu pa nastanejo na podlagi pravilnika o šolskem koledarju, ki natančno določa, kako morajo biti ta navodila vsebinsko oblikovana.


Nalaganje
Nazaj na vrh