Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Septembra zasedanje čezatlantskega trgovinskega in tehnološkega sveta

Za vas piše:
H. A. / STA
Objava: 09. 09. 2021 / 12:41
Oznake: Svet, Teologija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2021 / 12:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Septembra zasedanje čezatlantskega trgovinskega in tehnološkega sveta
Sodelovanje se vzpostavlja na željo EU, ki si ponovno želi izboljšanja predvsem trgovinskih odnosov. FOTO: Twitter

Septembra zasedanje čezatlantskega trgovinskega in tehnološkega sveta

29. septembra naj bi v Pittsburghu potekalo prvo zasedanje v juniju dogovorjenega sveta, na katerem bodo evropski in ameriški predstavniki pričeli usklajevati strategije, ki bi regulirale svetovne tehnološke velikane Google, Facebook in Apple.

Zasedanje bo potekalo v ameriškem tehnološkem vozlišču Pittsburgh. Tako Evropska Unija kot ZDA pripravljata zakonodajo, ki bo velikim tehnološkim podjetjem prinesla vrsto sprememb, pri čemer je predviden tudi digitalni davek, za katerega pa bo potrebno še usklajevanje mnenj. 

Na srečanju bo sodelovalo 10 delovnih skupin, teme sodelovanja bodo med drugim tudi postavljanje tehnoloških standardov, varnosti dobavne verige ter spletnih zlorab.  Pričakovati je, da bodo ZDA nad EU vršile pritisk v smislu zajezitve vse večjih ambicij Kitajske. 

Svet so vzpostavili na željo Evrope, saj si je želela z ZDA po imenovanju novega predsednika zopet okrepiti sodelovanje, zlasti na trgovinskem področju.

Svetu bodo predsedovali Američani, ministrica za trgovino Gina Raimondo, državni sekretar Antony Blinken in trgovinska predstavnica Katherine Tai. Evropsko stran pogovorov bodo predstavljali izvršna podpredsednika Komisije Margrethe Vestager s področja politike konkurence in Valdis Dombrovskis, evropski komisar za trgovino.

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh