Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sezono večerov duhovno-ritmične glasbe odprla skupina I.K.S.

Za vas piše:
D. O.
Objava: 16. 11. 2012 / 13:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sezono večerov duhovno-ritmične glasbe odprla skupina I.K.S.

Duhovno-ritmična glasba si je že dodobra utrla pot do mladine, k čemur prispevajo tudi večeri, ki se odvijajo na Rakovniku v Ljubljani pod okriljem Salezijanske mladinske pastorale in Univerzitetne pastorale ljubljanske nadškofije (UNIPAS).

Večeri duhovno-ritmične glasbe se mesečno odvijajo v gradu za cerkvijo Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani. Pod okriljem Salezijanske mladinske pastorale in Univerzitetne pastorale ljubljanske nadškofije jih pripravlja skupina študentov, ki je predana tej glasbeni zvrsti.

Z večeri želijo izvajalcem tovrstne glasbe ponuditi prostor za nastop, predstavitev in pričevanje ter ustvarjati »sceno« duhovno-ritmične glasbe. Širše gledano s tem prispevajo tudi v mozaik slovenske mladinske kulture in omogočajo druženje študentov ob glasbi.

Na letošnjem prvem večeru duhovno-ritmične je 8. novembra nastopila skoraj 20-članska skupina I.K.S. iz Ribnice, ki je vsem zbranim pričarala duhovno in glasbeno bogat večer, ki je nosil naslov: »Kjer sta dva ali so trije zbrani …« Dvorana je bila polna in je skupaj s skupino prepevala znane duhovno ritmične pesmi. Predstavili so se tudi pesmi skupine Gloria, ki so jo s svojo mladostjo in razigranostjo naredili za svojo. Po glasbenem delu in blagoslovu je sledilo druženje ob piškotih, je zapisala Blažka Merkac iz Salezijanskega mladinskega gibanja.

Naslednji večer DRG bo 13. decembra, ko bodo gostjili vokalno-instrumentalno skupino iz Kosez.


Foto: Grega Valič

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh