Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Shia LaBeouf, filmski p. Pij, je prejel zakrament sv. birme: »Rad bi postal diakon«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 01. 2024 / 05:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2024 / 20:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Shia LaBeouf, filmski p. Pij, je prejel zakrament sv. birme: »Rad bi postal diakon«
Birmanec z brati kapucini in škofom Barronom. FOTO: FB/Capuchin Franciscans - Western America Province

Shia LaBeouf, filmski p. Pij, je prejel zakrament sv. birme: »Rad bi postal diakon«

Kapucinska provinca Zahodne Amerike je na družbenih omrežjih objavila veselo novico: znani igralec Shia LaBeouf, ki je na filmskem platnu med drugim upodobil p. Pija iz Pietrelcine, je prejel zakrament svete birme.

»Vznemirljiva novica! Z veseljem sporočamo, da je naš dragi prijatelj Shia LaBeouf minuli konec tedna z zakramentom svete birme vstopil v polno občestvo s Cerkvijo! Bratje kapucini smo presrečni, da ga lahko sprejmemo v skupnost in smo priča njegovi globoki predanosti na poti vere,« so zapisali na družbenem omrežju Facebook in objavili fotografijo igralca s kapucini in škofom Robertom Barronom, ki ga je spremljal na njegovi duhovni poti in mu na novega leta dan tudi podelil zakrament potrditve v veri.


Kapucini so še zapisali: »Shia LaBeouf, znan po svojem neverjetnem talentu in strasti v zabavni industriji, se je podal na globoko duhovno potovanje, med katerim je sprejel nauk Katoliške cerkve. Njegova odločitev, da v celoti vstopi v Cerkev, priča o njegovi iskreni želji, da bi rasel v odnosu z Bogom in živel po evangeljskih vrednotah.

Naj zgled Shie LaBeoufa navdihuje druge pri odkrivanju lastne duhovne poti, da bi našli tolažbo v ljubečem objemu Cerkve.

Kot kapucini verjamemo v preobrazbeno moč vere in neverjeten vpliv, ki ga lahko ima na človekovo življenje. Počaščeni in hvaležni smo, da lahko spremljamo Shio pri tem pomembnem koraku na njegovi duhovni poti.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri praznovanju tega pomembnega dogodka in se Shie LaBeoufa spominjate v molitvi, ko bo še naprej poglabljal svojo vero in iskal Božje vodstvo v svojem življenju. Naj njegov zgled navdihuje druge pri odkrivanju lastne duhovne poti, da bi našli tolažbo v ljubečem objemu Cerkve.«

Želja po diakonatu

LaBeoufov birmanski boter, kapucin p. Alexander Rodriguez, je v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo CNA povedal, da si 37-letni igralec »nekoč v prihodnosti« želi postati diakon. Nad tem se je navdušil med snemanjem svojega zadnjega filma o p. Piju, v katerem je prevzel naslovno vlogo, njegov boter, p. Alexander, pa je odigral lik brata kapucina.

Vloga kapucinskega patra je v igralcu vzbudila ljubezen do katoliške vere.

LaBeouf je zakrament svete birme prejel v župniji Old Mission Santa Inés v Solvangu v Kaliforniji, kjer se je sprva pripravljal na vlogo p. Pija. V tem času se je srečal tudi s škofom Barronom. Pred tem je bil po lastnih besedah agnostik, odraščal pa je v judovski družini. Vloga kapucinskega patra je v njem vzbudila ljubezen do katoliške vere.

Burna življenjska pot

Kljub številnim uspehom, ki jih je dosegel kot igralec v filmih, kot so »Transformerji«, »Bes« ter »Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje«, je bilo njegovo življenje v precejšnjem razsulu. LaBeouf je imel večkrat težave z zakonom, trenutno se sooča s tožbo, ki jo je vložilo njegovo nekdanje dekle: igralca obtožuje telesnega nasilja.

Igralčeva prednostna naloga je trenutno njegova desetmesečna hči, pripravlja pa se tudi na film o umoru predsednika Johna F. Kennedyja.

LaBeouf se je zaradi vseh težav v življenju odtujil tudi od svoje matere in kot je v televizijskem pogovoru zaupal škofu Barronu, je prišel do točke, ko je obupal nad življenjem. Danes verjame, da ga je Bog s tem, ko mu je uresničil željo, da je oživil svojo nazadujočo filmsko kariero, usmeril na pot ozdravljenja in osebnega miru. Prelomnica je bila prav vloga p. Pija: v pripravi nanjo je preživel veliko časa s kapucini, začel se je poglabljati v Sveto pismo in dela pomembnih katoliških piscev.

Po besedah LaBeoufovega botra je igralčeva prednostna naloga trenutno njegova desetmesečna hči, pripravlja pa se tudi na film o umoru predsednika Johna F. Kennedyja.

Nalaganje
Nazaj na vrh