Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Shod proti Jankovićevi samovolji: »Čista pitna voda se je ustavila pred vrati Magistrata«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 04. 2023 / 19:31
Oznake: Občina, Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2023 / 20:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Shod proti Jankovićevi samovolji: »Čista pitna voda se je ustavila pred vrati Magistrata«
Zbrala se je številčna množica protestnikov. FOTO: Tatjana Splichal

Shod proti Jankovićevi samovolji: »Čista pitna voda se je ustavila pred vrati Magistrata«

Tik pred začetkom seje ljubljanskega mestnega sveta se je na shodu »proti Jankovićevemu nasilju, za zdravnike in za čisto vodo« pred Magistratom že tretjič zbrala množica protestnikov, ki nasprotuje samovolji ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Pobudnik shoda in ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. FOTO: Tatjana Splichal

»Od prejšnjega protesta se je zgodilo več pomembnih stvari. Začeli smo zbirati podpise za zaščito čiste pitne vode (TUKAJ) in jih zbrali že več kot 5000. Hvala vsem, nadaljujmo! Naša prizadevanja za zaustavitev gradnje je podprla predsednica države, minuli teden je tudi nad 30 zdravnic in zdravnikov UKC Ljubljana reklo odločen NE gradnji 'drekovoda' prek vodovarstvenega območja, prek naše najboljše čiste pitne vode, kjer se črpa 90 % vode za Ljubljano. Zdravniki, hvala za vaš pogum in pokončnost,« je poudaril pobudnik shoda, ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc.

Poslanec NSi Aleksander Reberšek. FOTO: Tatjana Splichal

Poslanca in nekdanji minister

Med udeleženci protesta sta bila tudi opozicijska poslanca Branko Grims (SDS) in Aleksander Reberšek (NSi), ki je med drugim dejal: »Čista pitna voda se je ustavila pred vrati Magistrata. Za njimi pa veljajo povsem druga pravila, povsem drug svet. Človek dobi občutek, da živimo v dveh državah – v eni za privilegirane in drugi za vse ostale.« Na protestu so spregovorili še nekdanji minister za okolje in prostor ter predsednik Zelenih Miha Jazbinšek, arhitekt Andrej Čufar in občana Jože Tomšič in Marta Rojec. Slovensko himno je ob začetku shoda zapela Zala Klopčič, podpredsednica SDM.

To je bil že tretji shod »proti Jankovićevemu nasilju, za zdravnike in za čisto vodo«. FOTO: Tatjana Splichal

Mnoge državne inštitucije zlizane z Jankovićem

»Ljudje imamo v demokratičnih državah pravico, da svoje mnenje izražamo tudi na ulici. Kdaj izražamo mnenje na ulici? Takrat, ko nam vse ostale možnosti odpovedo. In sedaj, ko se je izkazalo, da so mnoge državne inštitucije 'zlizane' z Zoranom Jankovićem, ko se je izkazalo, da hoče on zastrupiti našo pitno vodo, nimamo druge možnosti, kot da gremo na ulice in pokažemo, da smo pripravljeni, dokler bo treba, ščititi in zaščititi našo pitno vodo, tako kot delajo prebivalke in prebivalci velikih mest po Evropi, kot lahko gledamo vsakodnevno po televiziji,« je še poudaril Primc.

Več fotografij Tatjane Splichal pa v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo za povečavo in nato drsenje s puščico v levo in desno).

Nalaganje
Nazaj na vrh