Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Siciljanski škofje kritični do begunske politike v Rimu

Objava: 07. 04. 2011 / 06:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Siciljanski škofje kritični do begunske politike v Rimu

V sprejemnih taboriščih so kršene temeljne človekove pravice.

Siciljanski škofje begunsko politiko italijanske vlade ocenjujejo kot kršenje temeljnih človekovih pravic. Nastenitev beguncev v sprejemnih taboriščih in šotoriščih vodi v 'getoizacijo' in preprečuje vključevanje v družbo, so škofje zapisali v izjavi Siciljanske škofovske konference, ki je bila včeraj predstavljena v Palermu. Po mnenju škofov te 'rešitve' ne spoštujejo človekovih pravic.

Škofje vlado v Rimu pozivajo, naj se držijo obljub, ki so jih izrekli prebivalcem otoka Lampeduza, ki je prav posebej izpostavljen valu beguncev iz severne Afrike.

Obenem od državnih oblasti zahtevajo prilagodljivejše in dolgoročnejše načrte za sprejem beguncev. Opozarjajo na predlog narodnega združenja Karitas, naj zaenkrat beguncev ne vračajo v domovino, dokler ne bo zaključena celotna zasnova načrta.

Tudi države članice Evropske zveze 'ne smejo zapirati vrat pred kriki trpečih narodov', so še zapisali škofje v svoji izjavi ob zaključku rednega pomladnega zasedanja Siciljanske škofovske konference. Evropske vlade morajo po njihovem mnenju sprejeti konkretnejše politične korake za odkrito sodelovanje s severnoafriškimi državami.

Siciljanska škofovska konferenca je ponovno izrazila svojo pripravljenost za sodelovanje z odgovornimi na ustreznih državnih položajih, da bi skupaj dosegli človeka dostojen sprejem beguncev v njihovi državi. Za sodelovanje so pripravljena tudi škofijska združenja Karitas.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh