Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Silvestrovanja na prostem ne bodo dovoljena

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 23. 12. 2021 / 19:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 19:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Silvestrovanja na prostem ne bodo dovoljena
Gostinski obrati bodo na silvestrovo lahko odprti neomejeno. FOTO: Pexels

Silvestrovanja na prostem ne bodo dovoljena

Silvestrovanja na prostem ne bodo dovoljena, gostinski obrati pa bodo na silvestrovo lahko odprti neomejeno, vendar bo dovoljena le strežba za mizami, pogoj za obisk pa bo opravljen test.

Kot je danes po navedbah STA sklenila vlada, bo na božični večer in silvestrovo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz do treh gospodinjstev. Veljavnost testiranja pri pogoju PCT bo skrajšana.

Vlada je nove ukrepe potrdila s spremembo odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19 in spremembe bodo začele veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu - tam bodo predvidoma objavljene danes, ukrepi pa bodo predvidoma začeli veljati jutri.

Na božični večer in silvestrovo bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz do treh gospodinjstev.

Silvestrovanj na prostem ne bo, in sicer iz enakega razloga, kot je onemogočena prodaja hrane in pijače na sejmih na prostem, je na vladni tiskovni konferenci pojasnila državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Polona Rifelj in dodala, da je te izjemno težko nadzorovati, v času širjenja omikrona pa si povečanih tveganj za zdravje ljudi žal ne smemo privoščiti.

V noči na 1. januar obratovalni čas gostinskih obratov ne bo omejen, dovoljena bo tudi živa glasba, enako kot doslej pa bo dovoljena le strežba pri mizah. Gostje bodo morali - ne glede na svoj morebitni status cepljenega ali prebolevnika - pred vstopom izkazati negativen hitri ali PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 12 ur. Če gostje ob prihodu ne bodo imeli ustreznega testa, bodo morali lastniki lokala zagotoviti zadostno število hitrih testov za samotestiranje in gost se bo lahko ob nadzoru gostinca testiral neposredno pred vstopom v gostinski obrat.

V noči na 1. januar obratovalni čas gostinskih obratov ne bo omejen, dovoljena bo tudi živa glasba.

24. in 25. decembra ter 31. decembra in 1. januarja bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz največ treh gospodinjstev, pri čemer je priporočljivo, da se vse osebe, starejše od šest let, pred takšnim druženjem testirajo. Veljavnost testiranja za izpolnjevanje pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran) bo pri testih PCR 48 ur in pri hitrih antigenskih testih 24 ur od odvzema brisa.

Nalaganje
Nazaj na vrh