Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjema od karantene na domu le še cepljeni s poživitvenim odmerkom

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 12. 2021 / 20:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2021 / 20:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izjema od karantene na domu le še cepljeni s poživitvenim odmerkom
Glede na pričakovanje, da bo različica omikron v državi prevladala, na nizko stopnjo precepljenosti in posledično pričakovano večjo obremenitev bolnišnic, treba zaostriti ukrepe, pravi vlada. FOTO: Tatjana Splichal

Izjema od karantene na domu le še cepljeni s poživitvenim odmerkom

Vlada je na današnji 313. dopisni seji izdala odlok o spremembi in dopolnitvah odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19 ter odlok o spremembah odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem okužbe.

Na predlog NIJZ se odlok o izjemah od karantene na domu spreminja tako, da izjema od napotitve v karanteno na domu velja le še za prejemnika poživitvenega odmerka cepiva Pfizer ali Moderna skladno z navodili in priporočili NIJZ. Spremenjen odlok začne veljati jutri, v četrtek, 23. decembra.

Omejitev števila strank v prodajalnah

Na področju trgovinske dejavnosti je vlada določila omejitev števila strank na kvadraturo 10 kvadratnih metrov na stranko v prodajalnah, v katerih ponujajo in prodajajo blago. Obenem mora biti na vhodu vidna informacija o največjem hkratnem številu strank v prostoru prodajalne.

Treba bo zaostriti ukrepe

Sprememba 14. člena sledi ponedeljkovemu mnenju strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev epidemije, iz česar izhaja, da bo glede na pričakovanje, da bo različica omikron v državi prevladala, na nizko stopnjo precepljenosti in posledično pričakovano večjo obremenitev bolnišnic, treba zaostriti ukrepe. Tudi ta odlok začne veljati jutri, v četrtek, 23. decembra 2021.

Nalaganje
Nazaj na vrh