Zapri
Iskanje

Vlada odločila: rdeča luč za strežbo hrane in pijače na stojnicah

Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 12. 2021 / 20:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2021 / 20:19
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vlada odločila: rdeča luč za strežbo hrane in pijače na stojnicah

Vlada odločila: rdeča luč za strežbo hrane in pijače na stojnicah
Vlada je spremenila ukrepe, ki določajo izvajanje sejemske dejavnosti in obratovanje žičniških naprav. FOTO: Tatjana Splichal
Vlada je na današnji 306. dopisni seji sprejela spremembe odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19, ki določajo izvajanje sejemske dejavnosti in obratovanje žičniških naprav.

Tako je, kot so sporočili z ministrstva za zdravje, izvajanje kongresne in sejemske dejavnosti dovoljeno na odprtih površinah in v zaprtih prostorih, če udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT, nosijo zaščitne maske in skrbijo za medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra. Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT (uvede se redni nadzor nad njegovim izvajanjem) organizirajo odgovorne osebe, ki izvajajo kongresno ali sejemsko dejavnost.

Izjema strežba pečenega kostanja

Strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena z izjemo tradicionalne priprave in strežbe pečenega kostanja. Strežba jedi ali pijač je dovoljena samo v sedečem režimu med 5. in 22. uro, pri čemer mora biti ob vhodu v lokal ali prostor strežbe na vidnem mestu objavljeno največje dovoljeno število prisotnih oseb. Pri sejemski prireditvi na odprtih površinah je treba zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev z ločenimi vhodi in izhodi ter takšno ograditev območja, da pristop nanj ni mogoč mimo uradnega vhoda.

Obratovanje žičniških naprav

Obratovanje žičniških naprav pa je dovoljeno skladno s priporočili NIJZ, uporaba žičniških naprav in pripadajočih smučarskih prog pa je dovoljena osebam, ki upravljavcu ob nakupu vozovnice ali na smučišču predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. V zaprtih žičniških napravah je obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2 za osebe nad 6 let starosti, v odprtih pa, kadar med potniki ni prostega sedeža, razen, če gre za otroke, mlajše od 6 lete, ali osebe s posebnimi potrebami.

Okna kabin morajo biti ves čas odprta

Okna kabin morajo biti ves čas, tudi med vožnjo, odprta, razdalja med uporabniki pri vožnji in nakupu vozovnic mora biti vsaj 1,5 metra, upravljavec žičniških naprav pa je po koncu obratovanja v zaprti žičniški napravi dolžan očistiti vse površine, s katerimi so bili uporabniki v stiku, so še sporočili z ministrstva za zdravje.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh