Zapri
Iskanje

Vlada podaljšala veljavnost BON21, koliko jih je bilo porabljenih?

Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 12. 2021 / 08:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2021 / 10:01
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vlada podaljšala veljavnost BON21, koliko jih je bilo porabljenih?

Vlada podaljšala veljavnost BON21, koliko jih je bilo porabljenih?
S podaljšanjem veljavnosti BON21 bo spodbujeno povpraševanje domačih gostov tudi v prvi polovici prihodnjega leta. FOTO: Tatjana Splichal
Zaradi zaostrenega epidemiološkega stanja v državi in ker skoraj polovica BON21 še ni bila unovčena, se je vlada na včerajšnji 105. redni seji odločila, da ukrep podaljša za najdaljše možno zakonsko predvideno obdobje, torej do 30. junija 2022.

S tem bo, po besedah ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, preprečeno množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov do konca tega koledarskega leta in s tem posledično prispevano k zmanjševanju števila okužb. S podaljšanjem veljavnosti bo spodbujeno povpraševanje domačih gostov tudi v prvi polovici prihodnjega leta.

Unovčenih le za dobro polovico vrednosti bonov

Od začetka unovčevanja bonov, 16. julija letos, je bilo do 22. novembra 2021 unovčenih le za dobro polovico vrednosti BON21. Dotlej je bila namreč porabljena vrednost bonov 96,2 milijona evrov, medtem ko je neporabljena vrednost bonov v tem obdobju znašala 95,9 milijona evrov. Vrednost rezerviranih bonov ni všteta.

BON21 lahko do sredine prihodnjega leta unovčite tudi v knjigarnah Založbe Družina za nakup knjig, pa tudi učbenikov in delovnih zvezkov. Najmanjši znesek za nakup in koriščenje bonov v naših knjigarnah je 30 evrov.

Omilitev in odprava posledic epidemije

Ukrep BON21 je vlada uvedla z namenom omilitve in odprave posledic epidemije covida-19 v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, za izboljšanje gospodarskega položaja z vidika spodbujanja potrošnje v teh štirih panogah. BON21 je unovčljiv za storitve, v celoti izvedene in koriščene na slovenskem ozemlju, glasi pa se na upravičenca.

Sprva rok veljave 31. december 2021

Sprva je bil sicer za rok uporabe BON21 zakonsko določen datum 31. december 2021, vendar pa zakon vladi omogoča, da do tega datuma s sklepom podaljša veljavnost BON21 za obdobje do največ šest mesecev, kar je vlada z včerajšnjim sklepom tudi storila, so še sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

BON21 lahko unovčite tudi v naših knjigarnah

Mimogrede: BON21 lahko do sredine prihodnjega leta unovčite tudi v knjigarnah Založbe Družina v Ljubljani (Krekov trg in Štula), Novem mestu (knjigarna Kapitelj), Ajdovščini (knjigarna Zvonček) in Murski Soboti (Kleklova knjigarna) za nakup knjig, pa tudi učbenikov in delovnih zvezkov. Najmanjši znesek za nakup in koriščenje bonov v naših knjigarnah je 30 evrov.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh