Zapri
Iskanje

Sinoda: Mati Terezija kot zgled nove evangelizacije

Objava: 26. 10. 2012 / 06:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Sinoda: Mati Terezija kot zgled nove evangelizacije

Včeraj je bila na programu preučitev popravkov končnih predlogov, o katerih bodo sinodalni očetje glasovali jutri.
Delo škofovske sinode o novi evangelizaciji je včeraj potekalo za zaprtimi vrati. Kot poroča Radio Vatikan, je bila na programu preučitev popravkov končnih predlogov, o katerih bodo sinodalni očetje glasovali jutri.

Med temami, ki so v teh dneh sinode prišle na površje, je bilo tudi posredovanje vere v obliki pozornosti do ubogih. Med zgledi, na katere se pri tem lahko opre in se pri njih navdihuje nova evangelizacija, je nedvomno lik matere Terezije iz Kalkute. »Mati Terezija je v sebi nosila željo povedati slehernemu posamezniku, da ga Jezus ljubi in je dal svojo dragoceno kri za zveličanje vsakogar izmed njih,« je za Radio Vatikan povedala sestra Mary Prema Pierick, predstojnica misijonark ljubezni, ki na sinodi sodeluje kot poslušateljica. Po njenih besedah je mati Terezija Jezusovo naročilo 'pojdite k vsem narodom in jim oznanite veselo novico' vzela za svoje vodilo. Z njim je želela doseči čim več oseb, saj Jezus, ki ljubi vsakogar, tudi od vsakogar pričakuje odgovor ljubezni.

Nova evangelizacija res nedvomno zadeva tudi uboge, meni sestra Prema. V tem primeru je na nek način sicer težko reči 'nova' evangelizacija, saj je skrb za uboge nekaj, kar je počel že Jezus, ki je rekel: »Karkoli storite enemu mojih najmanjših bratov, storite meni.« Jezus se je torej poistovetil z ubogimi. Mati Terezija je kot del njegovega naročila tako razumela, da je potrebno za uboge posebej skrbeti. In to bi moralo biti v središču pozornosti vesoljne Cerkve.

Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
7,00€ Poglej izdelek: Beseda za na pot
Nalaganje
Nazaj na vrh