Zapri
Iskanje

Sinodalni dan v škofiji Celje [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 12. 06. 2022 / 19:00
Oznake: Maša, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2022 / 19:18
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Sinodalni dan v škofiji Celje [FOTO]

Sinodalni dan v škofiji Celje [FOTO]
FOTO: Jože Potrpin
V maju in juniju po slovenskih škofijah potekajo sinodalni dnevi. Sinodalni dan v Škofiji Celje je bil v nedeljo, 12. junija, pri Svetem Duhu v Celju.

Kot je uvodoma dejal Klemen Klemen, član ekipe škofijske pastoralne službe in tajništva za sinodo, je večina v proces vstopila z redno molitvijo. Sledil je izbor koordinatorjev in obveščanje občestev prek nagovorov pri maši, tiskanih in spletnih župnijskih medijev.

FOTO: Jože Potrpin

Ob pripravljenih sinodalnih gradivih so v nadaljevanju potekala srečanja aktivnih župnijskih skupin, mnenje oddaljenih pa so večinoma skušali doseči s pomočjo tiskanih ali spletnih anket. V zadnjih mesecih so v marsikateri župniji pripravili tudi župnijski ali medžupnijski pastoralni dan. Na tajništvu so v preteklih tednih zbirali župnijske sinodalne povzetke in iz njih izoblikovali škofijski sinodalni povzetek.

FOTO: Jože Potrpin

Celoten proces sinode so vključili v mašo, ki jo je ob somaševanju devetih duhovnikov vodil (ob zadržanosti škofa dr. Maksimilijana Matjaža zaradi drugih obveznosti) mozirski župnik in voditelj pastoralne službe v škofiji Aleksander Koren.

FOTO: Jože Potrpin

Ovire na sinodalni poti so zajeli v kesanje. Pri pridigi članov tajništva, Urbana Lesjaka in Davida Zagorca so spoznali, kakšna so sinodalna spoznanja. Po obhajilu so se zahvalili za vse dosedanje sadove sinode. Ob koncu maše pa so predstavili naslednje korake na sinodalni poti. Kot ugotavljajo, je v marsikateri župniji v času sinode postalo življenje živahnejše in takšno je dogajanje tudi na škofijski ravni.

Še nekaj fotoutrinkov s sinodalnega dne v fotogaleriji Jožeta Potrpina. 
Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh