Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sirija: več mrtvih v terorističnem napadu v prestolnici Damask

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 20. 10. 2021 / 09:33
Oznake: Družba, Nemiri, Svet, Vojna
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 14:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sirija: več mrtvih v terorističnem napadu v prestolnici Damask
Odgovornosti za napad doslej ni prevzel še nihče FOTO: YouTube/zajem zaslona

Sirija: več mrtvih v terorističnem napadu v prestolnici Damask

V več izbruhih nasilja v Siriji je danes umrlo nekaj deset ljudi.

V terorističnem napadu v sirski prestolnici Damask je bilo ubitih najmanj 14 ljudi, več je ranjenih. Nekaj trenutkov po bombnem napadu v prestolnici je zaradi obstreljevanja s strani vladnih sil v provinci Idlib umrlo 13 ljudi, vsaj 24 ljudi je bilo ranjenih, poročanje tujih agencij povzema STA.

Večina žrtev terorističnega napada v prestolnici je vojakov sirskih provladnih enot.

Iz vojaških krogov poročajo, da je večina žrtev terorističnega napada v prestolnici vojakov sirskih provladnih enot. V bližini avtobusa sta odjeknili dve eksploziji, tretje eksplozivno telo so uspeli pravočasno deaktivirati. Po navedbah očividcev je po eksploziji nastala panika.

Sirska televizija je prikazala posnetke povsem zgorelega avtobusa in vojake pri gašenju požara. Tamkajšnji prebivalci so dodali, da so sirske varnostne sile uvedle stroge ukrepe na območju eksplozije in začele preverjati osebne izkaznice mimoidočih.

Odgovornosti za današnji napad, enega najhujših v sirski prestolnici v zadnjih letih, doslej ni prevzel še nihče.

Odgovornosti za današnji napad, enega najhujših v sirski prestolnici v zadnjih letih, doslej ni prevzel še nihče. Območje province Idlib, ki so ga po napadu obstreljevale vladne sile, nadzirajo skupine, ki so v preteklosti že prevzele odgovornost za podobne teroristične napade v državi.

V še enem incidentu, ki se je v Siriji zgodil danes, pa je bilo v eksploziji v skladišču orožja v osrednji sirski provinci Hama ubitih šest pripadnikov provladnih enot, so sporočili s Sirskega observatorija za človekove pravice. V eksploziji je bilo ranjenih še sedem pripadnikov sirskih obrambnih sil, vzrok za eksplozijo pa še ni znan.

Kupi v trgovini

V uroku Julijcev
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh