Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sirska opozicija: Ugrabljena škofa sta živa

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 05. 2013 / 08:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sirska opozicija: Ugrabljena škofa sta živa

Po navedbah libanonskega časnika sta metropolita v rokah manjše skupine upornikov severozahodno od Aleppa.

Sirska škofa, ki so ju tamkajšnji uporniki ugrabili pred dvema tednoma, sta po navedbah vodje sirskega opozicijskega združenja, Georgea Sabre, še živa in pri močeh. Oba duhovnika, Mar Gregoriosa Yohanno Ibrahima in Boulosa Yazigija, je ugrabila manjša skupina upornikov iz okraja Bshaqtin 20 km severozahodno od mesta Aleppo, poročanje libanonskega časnika 'The Daily

Star' po telefonskem pogovoru z libanonskim politikom Aminom Gemayelom povzema nemška katoliška agencija KNA.

Gemayel, nekdanji libanonski predsednik in predsednik stranke Kata'ib, se je sredi tedna sestal s sirskima pravoslavnima škofoma Georgem Salibo in Danielom Koriyehom ter z vodjo Sirske lige Habibom Eframom. Pogovora na sedežu stranke Kata'ib v libanonskem mestu Saifi naj bi se po navedbah tamkajšnjih medijev udeležil tudi namestnik ugrabljenega škofa iz Aleppa, Joseph Shabo.

Gemayel je po navedbah časnika pojasnil, da je ugrabitev talcev slabo znamenje za kristjane na tem področju. Škof Saliba je dejal, da bi lahko med krščanskimi verniki prevladal strah, če obeh cerkvenih voditeljev ne bi izpustili. »Ne vem, ali bodo kristjani zaradi tega zapustili to območje ali se bodo na ugrabitev odzvali kako drugače, na način, ki nam ne bo prav nič všeč«, je povedal škof Saliba.

Sirskega pravoslavnega metropolita Mar Gregoriosa Yohanno Ibrahima in grškega pravoslavnega nadškofa Boulosa Yazigija so 22. aprila blizu Aleppa ugrabili oboroženi uporniki. V napadu je življenje izgubil voznik obeh cerkvenih dostojanstvenikov. Po navedbah vatikanske tiskovne agencije Fides naj bi se škofa v času napada skupaj vračala v Aleppo.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh