Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skakalec Žiga Jelar pesem posvetil ljudem z Downovim sindromom [VIDEO]

Za vas piše:
M. P.
Objava: 19. 02. 2023 / 21:15
Oznake: Dobrodelnost, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2023 / 08:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skakalec Žiga Jelar pesem posvetil ljudem z Downovim sindromom [VIDEO]
Žiga Jelar ni le skakalec, pač pa tudi glasbenik. FOTO: FB stran Žiga Jelarja

Skakalec Žiga Jelar pesem posvetil ljudem z Downovim sindromom [VIDEO]

Eden najboljših slovenskih skakalcev Žiga Jelar, ki je v Romuniji pretekli konec tedna prejel dve srebrni medalji, je med tekmami svetovnega pokala in tik pred prvenstvom v Planici izdal glasbeni album Brez pravil.

Na albumu Brez pravil je skladba Zakaj gorijo solze, ki jo je Žiga posvetil ljudem s posebnimi potrebami, še posebej svoji sestri Sari. Kot je povedal, je med skupnim odraščanjem ob blizu doživljal, s kakšnimi izzivi in predsodki se mora Sara soočati. "S pesmijo želim vsem približati njihovo ljubeznivost, srčnost, iskrenost in empatijo." V pogovoru za 24 ur je povedal, da si želi, da bi tudi njegovi vrstniki spoznali "nek drugačen pogled na ljudi s posebnimi potrebami". 

Za skladbo je sam napisal tako besedilo kot melodijo. V pesmi se sprašuje: "Zakaj gorijo solze, zakaj gori srce? A gledamo drugače na dobro, vero, upanje?"

V videospotu, ki ga je režiral Rok Maver, je eno od vlog odigral Tristan, fant z Downovim sindromom. Videospot so posneli v Kranju in tamkajšnjem Prešernovem gledališču. Na koncu je zapisano, da je pesem posvečena Sari Horvat, ki je bila družinska prijateljica Žige Jelarja, in ki je umrla lani decembra. Takrat je Žiga Jelar na tekmi v Titisee-Neustadt nosil črni žalni trak, na kar je opozoril po skoku, z gesto pa pokazal proti nebu. 

Kupi v trgovini

Novo
Mladina
Moj brat lovi dinozavre (trda vezava)
Za mladino
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh