Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti na prvem obisku pri novomeškem škofu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 12. 2021 / 13:28
Oznake: Cerkev, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2021 / 13:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti na prvem obisku pri novomeškem škofu
FOTO: Spletna stran škofija Novo mesto

Skavti na prvem obisku pri novomeškem škofu

V sredo, 15. decembra, so predstavniki izvršnega odbora Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov obiskali novomeškega škofa msgr. Andreja Sajeta. Šlo je za prvo srečanje vodstva slovenskih skavtov z novim škofom novomeške škofije.

Na srečanju so govorili o aktualnih dejavnostih, ki jih skavti trenutno izvajamo na državni ravni: »Gre za vzpostavljanje prenovljene strukture, vsebinske poudarke na katoliški duhovnosti, okoljski vzgoji in vzgoji za zdravje ter gradnji skavtske hiše,« je na spletni strani škofije zapisal skavt Miha Ivanetič.

Delujejo štiri enote, peta v ustanavljanju

Zbrani so se dotaknili tudi delovanja lokalnih enot na območju novomeške škofije in možnostih za ustanovitev novih. »Trenutno na območju novomeške škofije delujejo štiri lokalne enote, peta je v ustanavljanju, skupaj štejejo prek 400 članov.« V delovanje skavtov je vključenih več duhovnikov novomeške škofije, ki delujejo kot duhovni asistenti na lokalni in državni ravni.

Zahvala škofa za trud prostovoljcev

Škof Saje se je skavtom zahvalil za ves trud, ki ga predvsem voditelji prostovoljci vlagajo v delovanje skavtske organizacije in na ta način prispevajo k pastoralni dejavnosti na župnijah. »Srečanje smo zaključili z obojestranskim prizadevanjem za sodelovanje skavtov znotraj Cerkve in se tako zavzeli za skupno hojo po pravi poti.«


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh