Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti pripravili tabor za otroke, ki so jih prizadela lanska neurja

Za vas piše:
P. G.
Objava: 04. 05. 2024 / 07:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2024 / 07:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti pripravili tabor za otroke, ki so jih prizadela lanska neurja
Tabor je kot prava pustolovščina zajemal najrazličnejše aktivnosti. FOTO: Marko Pleterski

Skavti pripravili tabor za otroke, ki so jih prizadela lanska neurja

Kot sklepno dejanje lanskoletne dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema so skavti med 26. in 28. aprilom izpeljali tabor oz. pomladovanje za osnovnošolske otroke z območij, ki so jih lani prizadela neurja.

Skozi nepozabne dni so jih popeljali izkušeni skavtski voditelji pod vodstvom Jakoba Gostiše in Jane Tisovic. Otroci so v okolici Marindola skozi zgodbo Levjega kralja spoznavali afriško savano in spletli mnoga nova prijateljstva.

FOTO: Marko Pleterski

Dnevi so bili polni športnih aktivnosti in učenja, pove Matevž Šauperl, poverjenik za zagovorništvo pri ZSKSS. Začelo se je v petek z avtobusnim prevozom s Prevalj, iz Šempetra v Savinjski dolini in Ljubljane, spoznavnimi igrami, sledil je dvig zastave in delitev v skupine.

FOTO: Marko Pleterski

»Otroci so se preko zabavnih in poučnih dejavnosti, cirkuške pedagogike, kreativnega izražanja, spoznavanja skavtskih veščin, Morsejeve abecede, fotoorientacije in delavnice prve pomoči učili novih veščin,« našteje pestro sobotno dogajanje. Posebna izkušnja sta bila gotovo predavanje o astronomiji in opazovanje zvezd z astronomom Maticem Smrekarjem, večer pa so seveda zaključili ob pravem tabornem ognju in prepevanju pesmi.

FOTO: Marko Pleterski

»Nedelja je prinesla sv. mašo, delavnico hvaležnosti, kjer so otroci pisali pisma staršem, in še zadnje srečanje s vsemi liki iz afriške savane,« nadaljuje Šauperl. Tabor, prepleten s smehom, zabavo, gibanjem in poučnimi vsebinami, so sklenili s spustom zastave in razdelitvijo spominskih daril udeležencem.

FOTO: Marko Pleterski

Hvaležni vsem, ki so darovali

»Zahvala za izvedbo tabora gre predvsem vsem dobrim ljudem, ki so s svojimi prispevki omogočili ta nepozaben tabor,« v imenu skavtov poudarja Šauperl. Hvaležni so vsem, ki so decembra ob prejemu luči miru darovali kakšen evro v ta namen. »Prepričani smo, da je tabor pustil pozitiven pečat na vseh udeležencih in odlično sklenil dobrodelno akcijo,« sklene.

Še nekaj utrinkov s tabora si lahko ogledate v fotogaleriji Marka Pleterskega:

Nalaganje
Nazaj na vrh