Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sklep Festivala mladih v Medžugorju

Za vas piše:
K. C.
Objava: 06. 08. 2019 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2019 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sklep Festivala mladih v Medžugorju

Sveto mašo je daroval predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo msgr. Rino Fisichella.

Foto: Radio Medjugorje Mir

V Medžugorju se je končal 30. mednarodni festival mladih, ki so se ga uradno udeležili tudi škofje in kardinali. Ob sklepu festivala v ponedeljek, 5. avgusta, je mašo daroval predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo msgr. Rino Fisichella, ki je med mašo mlade povabil, da naj Bogu izročijo svoje slabosti, da jim bo pomagal do spremembe. Pri slovesnosti je sodelovalo več kot 700 duhovnikov.

V katehezi se je oprl na odlomek iz Apostolskih del, ki opisuje srečanje med Filipom in etiopskim evnuhom, ob koncu katerega je le-ta apostola prosil, naj ga krsti.

Kot je poročal Radio Mir Medžugorje je bil 30. festival uspešen. Udeležilo se ga je nekaj deset tisoč mladih iz 80 držav sveta, tudi iz Slovenije. Še posebej pomemben je bil uradni obisk na festivalu škofov in kardinalov, kar je bilo mogoče prvič, odkar je papež Frančišek dopustil uradna romanja v Medžugorje. Poleg tega so si festival milijoni ogledali prek spleta.

Nadškof Fisichella je mlade opogumil, da naj vzamejo moč, ki prihaja iz višine, saj bo to spremenilo njihovo srce. »Bog potrebuje ljudi. Bog potrebuje vsakega od nas. Prva, ki jo je Bog potreboval je bila Jezusova mati Marija. Kot Marija, Jezusova mati, je vsak od nas povabljen prepustiti se Božji volji. Kot je Ona dovolila, da se jo oblikuje kot glino, tako se tudi mi pustimo oblikovati Božjemu Duhu, ki je v nas.«

Na začetku sklepne maše so mladi na oltar prinesli sto metrov dolgo platno, na katerega so v minulih dneh zapisovali svoje molitve.

Apostolski vizitator za župnijo Medžugorje nadškof Henryk Hoser je za Vatikan News povedal: »V Medžugorju razvijamo češčenje Matere Božje, Marije, zlasti njenega poklica Kraljice miru, miru človeškega srca, družinskega in družbenega miru. To je pomembno zlasti na Balkanu, kjer so doživeli strašno bratomorno vojno. Danes tudi naše srce potrebuje notranji mir. Verujem, da bo medžugorsko sporočilo našlo velik odmev v srcih mladih.«

Danes, v torek, 6. avgusta, so se zgodaj zjutraj udeleženci odpravili še na Križevec, kjer je bila maša.

Vir: Radio Vatikan, Vatican News

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh