Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sklepno dejanje prvega socialnega tedna

Objava: 18. 09. 2009 / 07:20
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sklepno dejanje prvega socialnega tedna

Pri sv. Jožefu v Celju bodo udeleženci seminarja danes in jutri razpravljali o vzrokih in razsežnostih sedanje krize, vlogi delavcev v njej in oblikovanju vizije prihodnjega gospodarskega razvoja v Sloveniji

Prvi socialni teden, ki ga je pod usklajevalnim vodstvom Socialne akademije od 14. do 19. septembra pripravilo deset civilnodružbenih organizacij, utemeljenih na krščanskih vrednotah, se ta konec tedna izteka v sklepni prireditvi, seminarju, ki bo pri sv. Jožefu v Celju iskal odgovor na vprašanje »Kdo plačuje sedanjo krizo?«

Prireditelji so namen seminarja strnili v naslednje točke: raziskovati vzroke in razsežnosti trenutne krize in vlogo delavca v njej; prispevati h krepitvi delavske civilne družbe in zagovornikov delavcev v Sloveniji in širše; prispevati k viziji prihodnjega gospodarskega razvoja v Sloveniji, temelječega na vrednoti dostojanstva vsakega človeka. Eden izmed ključnih ciljev dvodnevnega srečanja je tudi priprava akcijskega načrta za usklajeno prihodnje delovanje civilne družbe na tem področju.

Nocojšnja predavatelja bosta Alojzij Štefan iz Slovenske Karitas, ki bo govoril o tem, kako krizo občutijo najbolj ranljivi, ter mariborski nadškof pomočnik dr. Anton Stres, ki bo opozoril na izvore sodobne krize vrednote, jutrišnji dan pa bo namenjen delo po skupinah, osredinjenih okoli nekaterih perečih tematskih sklopov, povezanih zlasti s položajem delavstva.

V dnevih od ponedeljkovega odprtja prvega socialnega tedna, ki si je za tematko izhodišče postavil socialno okrožnico Ljubezen v resnici Benedikta XVI., se je sicer zvrstila vrsta prireditev v številnih slovenskih krajih, njihova tematika pa je segla od razmisleka o sodobnih medijih (p. Peter Lah v Škofji Loki) do varovanja narave (p. Edvard Kovač v Mariboru); od iskanja odgovora na to, kako socialna je slovenska država (dr. Andrej Poznič v Slovenj Gradcu) do iskanja vzporednic med vodenjem družine in podjetja (podjetnik Aleš Čerin v Stični).

Na fotografiji: direktor Socialne akademije Matej Cepin se je z izročitijo slovenskega prevoda okrožnice Ljubezen v resnici zahvalil udeležencem ponedeljkove otvoritvene okrogle mize jezuitu dr. Robinu Schweigerju, finančniku dr. Francetu Arharju in nekdanjemu ministru za delo, družino in socialne zadeve dr. Vladu Dimovskemu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh