Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik blagoslovil nov vadbeni poligon v Grosupljem [VIDEO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 17. 06. 2022 / 19:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2022 / 20:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik blagoslovil nov vadbeni poligon v Grosupljem [VIDEO]
Poligon je resnično velik prispevek k naprednemu, kakovostnemu in učinkovitemu gasilstvu. FOTO: Občina Grosuplje

Škof Jamnik blagoslovil nov vadbeni poligon v Grosupljem [VIDEO]

V Grosupljem so minuli konec tedna slovesno odprli nov Regijski vadbeni poligon.

Nova pridobitev pred Gasilskim centrom Grosuplje je visoka 14,5 metrov, ima 4 etaže, plato za vaje pa obsega več kot 1.500 kvadratnih metrov, poročajo na spletni strani Občine Grosuplje. Na njem se bo za najzahtevnejše naloge urilo več kot 11.500 gasilcev iz 84 gasilskih društev, 6 gasilskih zvez in 9 občin. Poligon je resnično velik prispevek k naprednemu, kakovostnemu in učinkovitemu gasilstvu.

Na novem poligonu se bo za najzahtevnejše naloge urilo več kot 11.500 gasilcev iz 84 gasilskih društev, 6 gasilskih zvez in 9 občin.

FOTO: Občina Grosuplje

Slavnostnega dogodka so se poleg predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Alojza Kovšce, ljubljanskega pomožnega škofa dr. Antona Jamnika, predsednika Gasilske zveze Slovenije Janka Cerkvenika in poveljnika GZS Francija Petka udeležili tudi številni predstavniki lokalne skupnosti, občine, župnije in gasilcev.


V lokalni skupnosti so veseli, da je bilo prav Grosuplje izbrano kot najboljša lokacija v regiji, tako po uporabnosti, gospodarnosti in namenu uporabe zastavljenega projekta. Zanje je to nova priložnost, da se utrdi kot gasilcem prijazno okolje, ki spoštuje in ceni njihov doprinos k varnejši družbi. PGD Grosuplje je ob tej priložnosti prevzelo tudi novo večnamensko vozilo za posredovanje na težko dostopnih območjih in posredovanje pri nevarnih snoveh ter devet novih dvižnih vrat.

FOTO: Občina Grosuplje

Nove pridobitve je blagoslovil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Nove pridobitve je blagoslovil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Gasilci PGD Grosuplje in PGD Šmarje – Sap so ob koncu prireditve izvedli prvo vajo na novem poligonu in gledalcem v živo predstavili, kako zahtevno in včasih tudi nevarno je njihovo usposabljanje.

FOTO: Občina Grosuplje

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh