Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik obiskal skupino Studenček

Za vas piše:
Aleš Kastelic
Objava: 09. 06. 2022 / 08:58
Oznake: Dogodek, Škof, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2022 / 09:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik obiskal skupino Studenček
Po obnovi kapelice so se moški v skupini Studenček začeli zbirati v župnišču. FOTO: Aleš Kastelic

Škof Jamnik obiskal skupino Studenček

V Župniji Kopanj se vsako drugo sredo v mesecu zbira 17 moških v skupini Studenček. Junijska sreda je bila še toliko bolj posebna, saj jih je s svojim obiskom razveselil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, ki so mu člani Studenčka predstavili poslanstvo in delovanje skupine.

Skupina je nastala na pobudo župnika Janeza Kebeta po naravni nesreči, ko je na kopanjskem hribu podrlo kapelico z Lurško Marijo, pod katero izvira neusahljiv vir osvežilne in zdravilne vode, ki mu domačini pravimo Studenček. 

Odpirajo različne teme

Več zagnanih mož je namreč v letu 2018 sodelovalo pri obnovi kapelice, po končanih delih pa so se začeli enkrat mesečno srečevati v župnišču. Po molitvi rožnega venca smo v prijetnem vzdušju odprli nekaj moških tem, hkrati pa smo na žerjavici pripravili večerjo. 

Pripravljena večerja na žerjavici. FOTO: Aleš Kastelic

Škofu podarili majico

Škofu, ki je doma iz sosednje Male Ilove Gore, se zelo rad vrača v župnijo, kjer je prejel prvo sveto obhajilo, zato smo mu v spomin na ta obisk podarili majico z njihovim logotipom. Obisk škofa bo skupini Studenček ostal v prijetnem spominu. Župnik Janez Kebe pravi: »Če Bog da, se bomo prav gotovo še srečali v takšni zasedbi.«

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh