Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik med Slovenci v Argentini

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 11. 2022 / 18:35
Oznake: Cerkev, Dogodek, Svet, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2022 / 23:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik med Slovenci v Argentini
Prisrčen sprejem na letališču. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik med Slovenci v Argentini

Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik je danes prispel na obisk med slovensko skupnost v Argentini.

Na letališču sta ga pričakala delegat za pastoralo Slovencev v Argentini gospod Franc Cukjati in predsednik Zedinjene Slovenije gospod Jure Komar. Škof Jamnik se je srečal tudi z msgr. Juretom Rodetom, ki je bil dolgoletni delegat za Slovence in še naprej opravlja druga dela za duhovno oskrbo Slovencev.

Med Slovenci v Argentini. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Ljubljanski pomožni škof bo v naslednjih štirinajstih dneh obiskal slovenski skupnosti v Bariločah in Mendozi, zadnji teden pa sta v Buenos Airesu na programu dve birmanski slovesnosti, več različnih srečanj s Slovenci, škof Jamnik se bo sestal s tamkajšnjim nadškofom in kardinalom, obiskal bo Katoliško univerzo, kirurški center, inštitut in bolnišnico Rene Favaloro, predvidenih pa je še več drugih srečanj.

Čudovita kapela v Slovenski hiši. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

V Argentino potuje tudi minister Arčon

V Mendozi se bo slovenski skupnosti pridružil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Od 17. do 20. novembra 2022 se bo udeležil prvega Vseslovenskega srečanja, ki ga pripravljajo Društvo Slovencev v Mendozi, Veleposlaništvo Republike Slovenije v Buenos Airesu, Slovensko-argentinska gospodarska zbornica in Konzulat Republike Slovenije v Mendozi. Ministra Arčona bosta spremljala veleposlanik Republike Slovenije v Buenos Airesu Alain Brian Bergant in častni konzul v Mendozi Jože Šmon.

Kapela v Slovenski hiši. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Prvo vseslovensko srečanje v Mendozi je namenjeno povezovanju Slovencev iz vsega sveta. Slovesno odprtje štiridnevnega dogodka je na programu v četrtek, 17. novembra, v središču Mendoze, s Slovenskim kulturnim večerom v mestnem teatru. Kulturni program bodo obogatili ubrani glasovi Slovencev iz Argentine in Slovenije, v ritmih slovenske glasbe se bodo zavrteli plesalci folklornih skupin, na ogled pa bo tudi umetniška razstava.

Križani. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Nalaganje
Nazaj na vrh