Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik na sprejemu pri ministru Arčonu

Za vas piše:
T. J.
Objava: 11. 06. 2024 / 18:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2024 / 20:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik na sprejemu pri ministru Arčonu
Lenart Rihar, ravnatelj Rafaelove družbe, škof Anton Jamnik, minister Matej Arčon in Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik na sprejemu pri ministru Arčonu

Urad za Slovence po svetu pri Vladi Republike Slovenije je v torek, 11. junija, pripravil sprejem ob dnevu državnosti.

Ob tej priložnosti se je škof Anton Jamnik, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo Slovencev v zamejstvu in po svetu, srečal z ministrom Matejem Arčonom, državno sekretarko Vesno Humar in drugimi sodelavci na uradu.

Minister Arčon se je škofu Jamniku zahvalil za požrtvovalno delo duhovnikov med rojaki, saj so srečanja pri svetih mašah vedno tudi spodbuda za različne kulturne dogodke, druženja in druge dejavnosti. Zavest o lastni identiteti, jeziku, kulturi in veri je tisto, kar Slovence povezuje med seboj. Obenem na ta način lahko bogatijo okolje, v katerem živijo, pa naj bo to v zamejstvu, v Evropi ali drugod po svetu.

Sprejem pri ministru Arčonu. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik se je danes še posebej srečal s predstavniki Slovencev v Kanalski dolini in Porabju. Naši rojaki so  izpostavili pomen duhovne oskrbe: ko se srečujejo pri svetih mašah, ohranjajo svojo versko življenje in tudi pripadnost domovini Sloveniji. 

Ob prihajajočem dnevu državnosti se je škof Jamnik zaposlenim na Uradu za Slovence po svetu zahvalil za njihovo povezovalno vlogo vseh Slovencev po svetu.

Ob prihajajočem dnevu državnosti se je škof Jamnik zaposlenim na Uradu za Slovence po svetu na čelu z ministrom Arčonom zahvalil za njihovo povezovalno vlogo vseh Slovencev po svetu in jim zaželel ustvarjalno delo tudi v prihodnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh