Zapri
Iskanje

Škof Maksimilijan na domačih Prevaljah

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 04. 05. 2022 / 07:00
Oznake: Dogodek, Škof, Mavrica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2022 / 14:32
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Škof Maksimilijan na domačih Prevaljah

Škof Maksimilijan na domačih Prevaljah
Po odprtju razstave bo v dvorani Družbenega doma (približno ob 18.45) pogovor s prevaljskim rojakom, celjskim škofom Maksimilijanom Matjažem. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Založba Družina in Kulturno društvo Mohorjan, Občina Prevalje in Župnija Prevalje v sredo, 4. maja, ob 18. uri vabijo na odprtje razstave ilustracij iz revije Mavrica in pogovor s celjskim škofom Maksimilijanom Matjažem, prevaljskim rojakom.

Ob zlatem jubileju revije Mavrica je bila januarja v galeriji Družina razstava najlepših ilustracij, ki so jih priznani ilustratorji ustvarili v zadnjih desetletjih. Na povabilo KUD Mohorjan Prevalje bo razstava v maju na ogled v tamkajšnji Grošljevi galeriji. Odprtje bo v sredo, 4. maja, deset ilustratorjev in in okrog 40 ilustracij bo predstavila Manica Ferenc, s pesmijo bo odprtje obogatil otroški zbor prevaljske župnije, razstavo pa bo odprl prevaljski celjski škof Maksimilijan Matjaž.

Po odprtju razstave bo v dvorani Družbenega doma (približno ob 18.45) pogovor s prevaljskim rojakom škofom Matjažem ob knjigi Iz Besede, ki je pri založbi Družina izšla ob njegovem škofovskem posvečenju lani maja. S škofom se bosta o Bibličnem slovarčku, o branju Svetega pisma, o sinodalnem dogajanju, pa tudi o spominih na Prevalje, kjer je med drugim pel novo mašo, pogovarjala Ksenja Hočevar in domačin dr. Jurij Gorjanc.

Lepo povabljeni na Prevalje.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close