Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Škof naj bo usmiljen«

Objava: 11. 11. 2015 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Škof naj bo usmiljen«

Papež Frančišek je v Lateranu posvetil novega rimskega pomožnega škofa.

Papež Frančišek je v baziliki sv. Janeza v Lateranu včeraj podelil škofovsko posvečenje msgr. Angelu de Donatisu, ki ga je sredi letošnjega septembra imenoval za rimskega pomožnega škofa. 9. novembra obhajamo tudi praznik posvetitve Lateranske bazilike. Sveti oče je v nagovoru med slovesnostjo spregovoril o pomenu škofovske službe.

»Kristus sam po škofovski službi nadaljuje s pridiganjem evangelija zveličanja in po zakramentih vere posvečuje vernike«, je dejal papež zbranim na škofovskem posvečenju v Lateranski baziliki. Spomnil jih je na Jezusove besede, ki veljajo za škofe: Kdor vas posluša, mene posluša. Novemu škofu je dejal, da škofovstvo pomeni predvsem služenje.

»Tvoje besede naj bodo preproste, da jih bodo vsi razumeli, pridige pa naj ne bodo dolge.« Škof naj bi po papeževih besedah predvsem skrbel za duhovnike in bogoslovce ter vedno dajal zgled Dobrega pastirja, še posebej do ubogih. »Zapomni si, da moraš imeti živo skrb za tiste, ki niso v eni Kristusovi staji, saj ti je Gospod tudi te zaupal. Zapomni si, da si v katoliški Cerkvi, zedinjeni z vezjo dejavne ljubezni, pridružen zboru škofov in zato moraš skrbeti za vse Cerkve, še posebej priskoči na pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo«, je novemu škofu na srce položil papež Frančišek.

»Kot brat te prosim, bodi predvsem usmiljen. Uči duhovnike in semeniščnike pot usmiljenja. Z besedami, da! Predvsem pa s svojo držo. Usmiljen Oče vedno sprejema, saj je vedno prostor v njegovem srcu, nikoli nikogar ne odžene proč. Čaka, čaka. Želim ti prav to, veliko usmiljenja«, je novemu škofu zaželel papež Frančišek.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: RV / CTV

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh