Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Saje obiskal in maševal v DSO Leskovec pri Krškem

Za vas piše:
J. P.
Objava: 16. 10. 2023 / 07:19
Oznake: Cerkev, Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2023 / 07:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Saje obiskal in maševal v DSO Leskovec pri Krškem
Maša v kapeli Doma starejših občanov v Leskovcu pri Krškem. FOTO: Škofija Novo mesto

Škof Saje obiskal in maševal v DSO Leskovec pri Krškem

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje je obiskal Dom starejših občanov v Leskovcu pri Krškem in tam v somaševanju duhovnikov daroval mašo.

Kot so sporočili s Škofije Novo mesto, je 12. oktobra minilo 21 let, odkar je tedanji ljubljanski pomožni škof msgr. Alojz Uran blagoslovil kapelo Marije Pomagaj v Domu starejših občanov v Leskovcu pri Krškem.

Ob škofu Andreju Sajetu so somaševali Matej Gnidovec, Lojze Kačičnik, Ivan Šumljak in Tone Kerin. FOTO: FB DSO Leskovec pri Krškem

V spomin na ta dan je bila maša za bolnike in trpeče s podelitvijo zakramenta bolniškega maziljenja. Somaševali so župnik Župnije Leskovec Matej Gnidovec, župnik Župnije Videm-Krško Lojze Kačičnik, župnik Župnije Brežice Ivan Šumljak in domačin Tone Kerin, dolgoletni misijonar na Madagaskarju.

Vsakoletne maše ob obletnici kapele so se stanovalci DSO udeležili v velikem številu. FOTO: FB DSO Leskovec pri Krškem

Novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje se je v nagovoru zahvalil vodstvu in osebju Doma starejših občanov Leskovec za njihovo skrb in požrtvovalnost, oskrbovance pa spodbudil, naj vztrajajo na poti vere, v molitvi in povezanosti.

Škof Saje je stanovalce DSO spodbudil, naj vztrajajo na poti vere, v molitvi in povezanosti. FOTO: FB DSO Leskovec pri Krškem

Vsakoletne maše ob obletnici kapele so se stanovalci DSO, ki na novi lokaciji deluje že četrt stoletja, od leta 1998 (prejšnjega na Vidmu so odprli leta 1975), udeležili v velikem številu.

Nalaganje
Nazaj na vrh