Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofijsko srečanje družin v Novem mestu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 19. 10. 2015 / 11:24
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofijsko srečanje družin v Novem mestu

Škofija Novo mesto je 17. oktobra na Sevnem pri Novem mestu pripravila Škofijsko srečanje družin.

Škofija Novo mesto je v letu praznovanja 10-letnice svoje ustanovitve v soboto, 17. oktobra 2015, v Centru biotehnike in turizma na Sevnem pri Novem mestu pripravila Škofijsko srečanje družin. Slogan Ljubezen je naše poslanstvo se je tematsko navezoval na letošnje svetovno srečanje družin, ki je bilo v Filadelfiji in se ga je udeležil tudi papež Frančišek, ter na aktualno škofovsko sinodo o družini.



Predavanja za starše, zabava za otroke

Odrasli so prisluhnili psihologu p. Silvu Šinkovcu ter voditeljema gibanja Družina in življenje Daniju in Vilmi Siter. Mladostniki so spoznavali teologijo telesa, ki sta jima jo predstavila zakonca Polonca in Tomaž Sokol. Otroci pa so se zabavali in učili na raznih delavnicah. Najmlajši so bili v varstvu vzgojiteljic Petrovega vrtca. Popoldne je bil čas za sprostitev, za katero sta poskrbela čarodej Jaka in glasbena skupina. Mašo pa je ob sklepu srečanja daroval škof Andrej Glavan.



Skrb za družino je glavna naloga Cerkve

Na novinarski konferenci je med drugim dejal: »Osnovno občestvo Cerkve in družbe pa je družina, ki je, hvala Bogu, za ljudi, predvsem mlade, še vedno največja vrednota. Družina je ključni dejavnik socializacije, prostor srečanja, prenašanja ključnih občečloveških vrednot in tudi vere. Družina je prva šola, v kateri se človek uči živeti, verovati, moliti, ljubiti, zaupati in ustvarjati.« Zato Cerkev meni, da je skrb za zakon in družino njena najpomembnejša naloga.



Isti slogan Ljubezen je naše poslanstvo bo spremljal tudi prvo škofijsko srečanje v okviru praznovanja 10-letnice. »Opozoriti in pričevati hočemo za lepoto družinskega življenja, o ljubezni kot temelju vsakega sožitja in spregovoriti o tem, kar družine ogroža,« je izbiro pojasnil Glavan.

Vir: SŠK
Foto: Jože Potrpin


Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh