Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofovska delegacija v Sveti deželi brez žarka upanja

Objava: 15. 01. 2010 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofovska delegacija v Sveti deželi brez žarka upanja

Škofje iz Evrope in Severne Amerike ob zaključku svojega obiska v Sveti deželi zahtevajo več politične odločnosti za razrešitev bližnjevzhodnega spora

S pozivom k večji politični odločnosti za razrešitev bližnjevzhodnega spora je delegacija Sveta evropskih škofovskih konferenc in škofovskih konferenc iz ZDA in Kanade zaključila svoj šestdnevni informativni obisk v Sveti deželi. Rešitve so političnim voditeljem znane, je zapisano v skupni izjavi, ki so jo včeraj objavili v Jeruzalemu, pristojnim pa manjka volje in poguma za odločilni korak.

Škofje so nasilje, negotovost, uničevanje domov, težave z vizumi, prilaščanje ozemlja in postavitev zidu označili kot grožnje tako za morebitno rešitev z vzpostavitvijo dveh držav kot tudi za navzočnost kristjanov v Izraelu in Palestini. Mir je moč doseči le s pravičnostjo.

Osem mesecev po obisku papeža Benedikta XVI. v Sveti deželi pravične rešitve spora še vedno ni na obzorju, trdijo škofje. Namesto tega še narašča nezaupanje med Izraelci in Palestinci, saj imajo ob vsakodnevnem srečevanju vedno več težav.

Škofje so si v preteklih dneh od krajevnih cerkvenih voditeljev ter izraelskih in palestinskih strokovnjakov pridobili številne podatke o položaju na tem področju. Med obiskom župnij v Zahodni Jordaniji in na univerzi v Betlehemu so se srečali tudi s palestinskimi kristjani. Ob srečanju z izraelskim namestnikom zunanjega ministra, Danielom Ayalonom, je škofovska delegacija izpostavila tudi nenehne težave z vizumi, s katerimi se srečujejo cerkveni sodelavci.

Ob zaključku potovanja so škofje darovali sveto mašo v jeruzalemski baziliki Božjega groba. Med mašo so še posebej molili za žrtve potresa na Haitiju in za Cerkev na Bližnjem Vzhodu.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh