Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skoraj 400 zamejskih otrok uživalo v ogledu planiških poletov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 31. 03. 2023 / 07:46
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2023 / 07:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skoraj 400 zamejskih otrok uživalo v ogledu planiških poletov
FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Skoraj 400 zamejskih otrok uživalo v ogledu planiških poletov

Četrtkove polete v Planici, ko so slovenski skakalci v kvalifikacijah prepričljivo osvojili prva tri mesta, si je ogledalo tudi približno 400 zamejskih otrok. Večina med njimi si je prvič v živo ogledale polete.

Do obiska zamejskih otrok iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške v Planici je prišlo na pobudo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu ter pristojnega ministra za to področje Mateja Arčona. Otroci so tako še dodatno popestrili navijaško ozračje v dolini pod Poncami, kjer bo danes, če bodo vremenski pogoji dopuščali, ob 15. uri prva posamična tekma letalcev.

Vsakemu od otrok je minister Arčon podaril slovensko zastavico, s čimer je bilo navijanje še bolj doživeto. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Čeprav se je za mnoge otroke dan začel zelo zgodaj, jim ni bilo težko vstati, saj so lahko »okusili« del planiškega vzdušja povsem od blizu. 

Deček Mate iz Gornjega Senika v Porabju je povedal, da so se na pot odpravili že ob petih zjutraj, vendar mu ni nič žal: »Danes sem tukaj prvič. Prej sem gledal skoke le po televiziji, presrečen sem,« je povedal pred odhodom.

David iz Porabja je bil ravno tako izjemno vesel. Med poljubom slovenske zastave pa je povedal: »Ljubim Slovenijo. Je dobra država.«

FOTO: FB Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Tudi 13-letna Valentina in 12-letna Žaklina iz Bregane na Hrvaškem sta izrazili veselje ob obisku Planice, prav tako dijakinji Alina in Ana iz Šentpetra v Rožu na avstrijskem Koroškem, ki sta bili prvič v Planici in dodali, da sta »izredno navdušeni in prepričani, da bo izjemno lepo«.

Veseli obrazi otrok. FOTO: FB Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Navijaško obarvan dan je Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu pripravil v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in slovenskimi krovnimi športnimi organizacijami v vseh štirih sosednjih državah, Slovensko športno zvezo iz Avstrije, Združenjem slovenskih športnih društev v Italiji, Zvezo Slovencev na Madžarskem in Zvezo slovenskih društev na Hrvaškem, so sporočili iz vladnega urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.



Nalaganje
Nazaj na vrh